Del 2 al 5 d’octubre es van celebrar a Hèlsinki (Finlàndia) diversos actes relacionats amb la Xarxa Europea d’Art Nouveau (Réseau Art Nouveau Network), amb la participació d’una delegació del Museu de Terrassa, del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.

La trobada va consistir en la reunió plenària, els intercanvis multilaterals “Art Nouveau architecture, building protection and restoration policies – cases from different European cities”, la inauguració oficial de l’exposició “Naturaleses de l’Art Nouveau” i la presentació d’un catàleg i un llibret infantil. Per finalitzar la trobada va tenir lloc una visita per conèixer diferents elements art nouveau de la població.

Aquesta exposició itinerant es podrà visitar a la nostra població en la pròxima Fira Modernista.

En la reunió plenària es van treballar aspectes com el muntatge i desmuntatge de l’exposició (aspectes tècnics), l’itinerari, el catàleg de l’exposició, la publicació per al públic infantil, els propers laboratòris històrics, els intercanvis multilaterals, etc.

Durant el 2014 hi ha previstes dues trobades més, a Alessund (Noruega) i a Riga (Letònia).

_________________________________________________________________________________________

Terrassa, representada pel Servei de Cultura, i més concretament pel Museu de Terrassa, va ser sòcia fundadora de la Xarxa Réseau Art Nouveau.

La Xarxa pretén difondre, promoure la recerca i donar a conèixer el patrimoni Art Nouveau europeu.
Les accions que es duen a terme s’orienten a una audiència variada: des de l’escolar fins a l’especialista i professional, passant pel públic més general.
Per a tenir més informació de la xarxa i de les accions que desenvolupa podeu consultar el web de la Xarxa: www.artnouveau-net.eu.

El desenvolupament de la Xarxa i dels seus projectes s’emmarquen dins del programa europeu Culture 2009-2013. Budget 2010. La durada de la Phase lV bis és de cinc anys.
El 2 de febrer de 2010 va ser acceptat el nou projecte Art Nouveau & Écologie, elaborat per la Direction des Monuments et Sites de la Région de Bruxelles-Capitale, com a coordinador. Com a coorganitzadors trobem les següents ciutats: Alessund, Aveiro, Bad Nauheim, Barcelona, Brussel•les, Darmstadt, Helsinki, Ljubljana, Nancy, la regió de Llombardia i Riga. I per últim, les darreres integracions com a parteners associats trobem: Glasgow, La Chaux-de-Fonds i L’Havana.

_______________________________________________________________________________________


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *