La Xarxa El Perfil de la Ciutat – Indicadors bàsics de Qualitat de Vida, constituïda per 14 ciutats mitjanes catalanes i coordinada per Terrassa, ha estat reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice entre un conjunt de 97 exercicis de bones practiques d’arreu d’Europa i escollides d’entre 270 propostes presentades per 219 ciutats de 29 països.

La iniciativa consisteix en el disseny i l’aplicació d’una metodologia per mesurar la qualitat de vida i la sostenibilitat de les ciutats mitjanes europees. Es basa en la creació d’una xarxa d’observatoris connectats internacionalment a socis europeus que treballen en el desenvolupament i aplicació d’eines, metodologies i indicadors per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats i dels seus ciutadans.

El proper mes d’octubre, els projectes seleccionats podran participar d’una trobada a Tallinn (Estònia), on tindran l’ocasió de compartir el seu exercici de bones pràctiques amb altres ciutats europees.

El fet d’haver aconseguit el reconeixement del segell europeu URBACT Good Practice permetrà a la xarxa i en especial a Terrassa  (ser escollit és condició necessària) tenir la possibilitat de poder presentar-se a futures convocatòries d’URBACT, un programa europeu d’intercanvi i aprenentatge per a la promoció del desenvolupament urbà sostenible que permet a les ciutats treballar de forma conjunta en la recerca de solucions per els grans reptes urbans i socials.

La candidatura ha estat gestionada pel Servei de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa.

Web del Perfil de la Ciutat: http://www.perfilciutat.net


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *