El dimarts 4 de juliol va tenir lloc la segona sessió del XII Curs d’Estiu sobre la UE, amb la ponència d’Eduard Soler, investigador sènior del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i membre del projecte FEUTURE.

La ponència, titulada “Turquia: un soci o un maldecap?” va tractar sobre la situació geopolítica de Turquia, incidint en tots els aspectes que han inflingit tensions al país al llarg de les últimes dècades fins arribar a la seva situació actual, amb les complicades relacions amb la Unió Europea amb l’acord de deportació de refugiats i la polarització del país després de l’intent de cop d’estat i del referèndum que ha atorgat més poders al president Erdogan. Tanmateix, el ponent també va posar de manifest grans temes a tenir el compte de cara al futur del país com ara la sostenibilitat de la repressió, el paper de l’oposició, l’economia, la qüestió kurda i el conflicte a Síria.

La propera sessió de dimarts dia 11 de juliol tindrà com a ponent el Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i Vicepresident de la xarxa Alcaldes per la Pau, amb la conferència titulada: “Construir Europa des de la proximitat”.

Més informació sobre el Curs: http://bit.ly/2uqhoSk

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *