Una delegació del servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa visitarà entre demà  i dijous la ciutat portuguesa de Funchal (a l’illa de Madeira) per compartir i conèixer experiències sobre mobilitat sostenible. A través del servei de Relacions Europees i Internacionals, l’any passat es va presentar la candidatura terrassenca a fer una visita d’estudi en el marc del programa Civitas Satellite. Civitas és una xarxa de ciutats centrada en aconseguir una millor qualitat de transport net i sostenible. Des que va néixer el 2002, de la mà de la Comissió Europea, Civitas ha implementat més de 800 mesures i solucions de transport urbà.

Funchal

La candidatura es va presentar com a Sistema Urbà de Terrassa (xarxa d’onze localitats vallesanes, que opera com a àrea metropolitana a Eurocities). En ella, es va especificar la tasca de Terrassa en anys anteriors en el capítol de la mobilitat sostenible, posant com a exemples quatre projectes que, de fet, ja s’han compartit a Europa dins dels PIMMS Transfer Project, un projecte comunitari (sota el paraigua del programa Interreg) que promovia l’intercanvi de bones pràctiques entre regions. Aquests projectes eren: Ambicia’t, el servei públic de bicicletas; l’elaboració d’un mapa acústic de la ciutat amb accions per reduir el soroll; Bicizoom: flota de bicicletes per a alumnes i professors del càmpus universitari de la UPC per enllaçar estacions de tren amb les facultats, i l’autobús llançadora des d’estacions de tren fins a polígons industrials.

Terrassa també va detallar que el 2016 va aprovar el Pla de Mobilitat (2016-2021), i que té, entre d’altres, objectius com ara reduir en un 12% l’us de vehicle privat a la ciutat a partir d’un centenar d’accions, i incrementar l’us del transport públic, així com de la bicicleta i la millora de l’hàbit de caminar.

A la trobada de Funchal hi participen cinc ciutats europees. A més de Terrassa, hi ha Varsòvia (Polònia), Rijeka (Croàcia), Trebic (República Txeca) i Oradea (Romania). 

La visita d’estudi a la localitat portuguesa comptarà, entre d’altres previsions, amb visites a Madeira Tecnopolo i amb sessions per conèixer l’experiència amb vehicles elèctrics a la ciutat, la realitat del pla de mobilitat urbà  i l’ús de sistemes intel·ligents per promoure modes de transport sostenible. També es debatrà sobre possibles futures  col·laboracions entre les ciutats visitants.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *