EL dimarts 12 de novembre a la Biblioteca Central de Terrassa  va tenir lloc una taula rodona per analitzar la situació actual de l’economia i política de la UE. L’acte, organitzat pels serveis municipals d’Universitat i Societat del Coneixement i de Relacions Europees i Internacionals, va comptar amb la participació de diversos experts en economia i política internacional. El regidor delegat de Relacions Europees i Internacionals, Juan Antonio Gallardo, va presentar l’acte, i la directora editorial del Diari de Terrassa, Anna Muñoz, va moderar-lo. La taula rodona va comptar amb la participació de Joan Clavera, doctor en Economia i catedràtic jubilat d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona; Xavier Ferrer, economista i politòleg, doctor per la Universitat de Barcelona i president de l’Associació de Diplomats de Cursos de la Unió Europea a Catalunya; i Joan Colom, president del Consell Català del Moviment Europeu i exvicepresident del Parlament Europeu.

________________________________________________________________________________________

La Comissió, el Consell i el Parlament Europeu estan contribuint de manera significativa a la construcció d’una veritable unió monetària europea. També, amb l’ajut del Banc Central Europeu, s’ avança en la posada en marxa de la Unió Bancària Europea. Es tracta de saber com tot això afecta als ciutadans i especialment a aquells que tenen l’euro com la seva moneda. Les intervencions van girar entorn de com està avançant el desenvolupament de la construcció política de la UE amb una breu introducció de com hem arribat fins avui, quina és la situació actual, quines passes hauria de fer la UE en el marc polític i la importància de la unió política per a la cohesió econòmica i social de la UE.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *