Terrassa s’ha unit a la campanya Cities4Europe, promoguda des de la xarxa Eurocities amb l’objectiu de donar visibilitat a iniciatives locals que tenen a veure amb la unió de la ciutadania i amb nous models de democràcia i de foment del sentiment d’un futur comú a Europa. La campanya s’engegarà el mes de maig de 2018, amb la idea de treballar sobre la idea d’Europa en una època de cert euroescepticisme. Entitats europees com UNRIC (United Nations Regional Information Centre), European Festival Associations i Social Platform (xarxa d’ONG europees) també s’hi han afegit.

Eurocities és una xarxa que acull 140 ciutats europees de 39 països. Parlem d’un context en què la ciutadania hi té un pes específic a l’hora de ser vincles directes amb les autoritats locals. La campanya integrarà vàries activitats en diferents ciutats que s’hagin sumat a la iniciativa, des de mostres d’art fins a assemblees juvenils, passant per campanyes de sensibilització als mitjans i debats actius. Hi ha també un web específic que recollirà entrevistes i informacions, i que vol ser tot un aparador de les activitats programades per les ciutats, així com aquells esdeveniments que siguin transnacionals.

Bozar, Brussel·les

El llançament oficial de la campanya tindrà lloc el dilluns 7 de maig de 2018 amb una posada en marxa simultània a diverses ciutats. Aquell mateix dia, Brussel·les acollirà un esdeveniment que comptarà amb un debat al Centre for Fine Arts de Brussel·les (Bozar), amb una reunió entre representants polítics i amb un sopar final a l’Ajuntament de la mateixa capital europea.

Web de la campanya


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *