Els passats dies 25 i 26 de gener es va realitzar el workshop Space Robotics organitzat per l’Agència Espacial Europea (ESA) a la seva seu ESEC a Redu, Bèlgica. En aquest curs hi va participar un professor de l’Institut de Terrassa, Jordi Escofet.
ESA ESEC és una de les seus que té l’Agència Espacial Europea a la localitat de Redu, situada a 130 km de Brussel•les. Aquesta seu està dedicada a la seguretat cibernètica a l’espai, centre de formació de l’ESA Academy i té l’E-Robotics Lab, dedicat a la formació de professorat de primària i secundària en robòtica relacionada amb l’espai.
En aquest workshop hi havia professorat de Portugal, Espanya, França, Itàlia, Gran Bretanya, Irlanda, Polònia, Txèquia, Bèlgica, Romania i Grècia amb un total de 20 participants.

El workshop va consistir en la construcció i programació de diversos robots educatius per part de grups de professors per tal de dur a terme una exploració a Mart de forma autònoma i realitzar mesures de temperatura en el sòl per poder trobar aigua sota la “superfície” marciana. Finalment es va realitzar la comunicació, simulant el sistema real de comunicacions entre vehicles exploradors de Mart i la Terra.


 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *