El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, junt amb el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez Renom, van participar el 6 de febrer al tancament del projecte europeu SPIMA, del programa ESPON, del qual la ciutat de Terrassa, juntament amb el seu Sistema Urbà, ha format part amb la participació dels serveis d’Urbanisme i de Relacions Europees i Internacionals.

L’acte, amb el títol “Planning for a Metropolitan Future“, va tenir lloc a la Norway House de Brussel·les i va comptar amb la participació de representants de deu ciutats europees: Viena, Praga, Brno, Zurich, Brussel·les, Oslo i Akershus, Torí, Lille, Lió i Terrassa.

Aquest projecte presenta una anàlisi sobre com 10 ciutats i els seus municipis i regions circumdants han estat realitzant una planificació estratègica. La investigació dóna una nova visió dels processos i el potencial de la planificació espacial i canvia l’enfocament de les àrees urbanes funcionals.

L’acte  anava dirigit a polítics i funcionaris d’àrees metropolitanes, responsables de temes urbans a nivell regional, nacional i europeu, membres i socis de l’Intergrup Urban al Parlament Europeu, organitzacions de ciutats europees i àrees metropolitanes, investigadors d’urbanisme i periodistes.

Es van presentar els resultats clau i els missatges polítics del projecte SPIMA i la recerca relacionada amb l’objectiu de compartir i discutir els beneficis més amplis de la planificació espacial i de suport a les àrees urbanes funcionals.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *