El Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa va presentar els resultats del Fòrum Continental Europeu de Ciutats Intermèdies, que es va celebrar a Terrassa el passat mes de novembre, al World Urban Forum 9, organitzat per ONU-HABITAT a Malàisia.

Del dijous 8 al diumenge 11 de febrer, l’Ajuntament de Terrassa va ser present al World Urban Forum 9, organitzat per ONU-HABITAT, a Kuala Lumpur (Malàisia), sota el lema “Ciutats 2030, Ciutats per a tots: Implementant la Nova Agenda Urbana”.

Terrassa va presentar els resultats del Fòrum Continental Europeu de Ciutats Intermèdies que va tenir lloc a Terrassa els dies 20 i 21 de novembre amb el tema principal de les estratègies de marca de ciutat i posicionament internacional de les ciutats intermèdies. Com a membre actiu de CGLU, Terrassa colidera el grup de Ciutats Intermèdies (ICities) que engloba municipis d’entre vint mil i un milió d’habitants. Terrassa actua com a ciutat líder regional a nivell europeu en aquest grup de treball presidit per la localitat de Chefchaouen (Marroc), que també va participar a la presentació en el marc del World Urban Forum de Kuala Lumpur.

El World Urban Forum (WUF) és el primer esdeveniment que tracta la implementació de la Nova Agenda Urbana, adoptada a la Conferència de les Nacions Unides de mes d’octubre 2016 sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible – Hàbitat III a Quito, l’Equador.

El WUF es va establir el 2001 com a fòrum tècnic no legislatiu, convocat per ONU-Hàbitat cada dos anys en una ciutat diferent. És el principal escenari d’àmbit mundial per analitzar els problemes més urgents que afronta el món en assentaments humans, inclosa la ràpida urbanització i el seu impacte en les ciutats, les comunitats, les economies, el canvi climàtic i les polítiques públiques.

El fòrum té com a objectius conscienciar sobre la urbanització sostenible; millorar el coneixement col·lectiu del desenvolupament urbà sostenible a través de debats oberts; millorar la coordinació i cooperació entre els diferents agents per al desenvolupament i implementació de la urbanització sostenible, i crear una plataforma per incorporar les aportacions d’organitzacions multilaterals i dels diferents agents en l’informe d’implementació de la Nova Agenda Urbana.

Més informació: http://wuf9.org/

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *