Assistents al taller de la Diputació de Barcelona FOTO: Diputació

L’Ajuntament de Terrassa va participar, el 14 de març, en un taller sobre localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els ens locals juntament amb representants d’una vintena més de municipis de la demarcació de Barcelona. La trobada, organitzada pel Grup d’Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, va servir per treballar el fet que tots els ODS tenen metes que es relacionen directament amb les responsabilitats dels GLR (governs locals i regionals), en particular amb el seu paper en la prestació de serveis bàsics. Aquesta localització, doncs, serveix per identificar:

1.Com els governs locals i regionals contribueixen a la consecució dels ODS a nivell nacional a través d’una acció de baix cap a dalt.

2.Com els ODS es converteixen en un marc idoni per al disseny i la implementació de polítiques de desenvolupament local i regional.

El procés de localització compta amb les següents fases: Sensibilització, incidència, alineació dels processos de planificació i implementació i seguiment i reporting final.

Què són, però, els ODS? 

  • Són un conjunt de 17 objectius i 169 fites acordats a la Cimera de Desenvolupament de Nacions Unides, celebrada el 25 de setembre de 2015
  • Representen la columna vertebral de l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible
  • Marcaran l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030, estimulant l’acció en 5 esferes d’importància crítica (conegudes com ‘les 5 P’): People, Planet, Prosperity, Peace, Partnership

Per conèixer cadascun dels 17 ODS amb més detall, només cal clicar damunt de cadascun d’ells:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *