Terrassa acull una trobada de directius de clústers europeus culturals a través del projecte Chimera

Participants de la trobada a Terrassa / Foto: Cambra de Terrassa

Terrassa va acollir del 20 al 22 de març una trobada amb 35 representants de clústers i associacions vinculats a la indústria creativa i cultural de cinc països diferents (Itàlia, França, Eslovènia, Grècia i Espanya). La Cambra de Comerç de Terrassa va ser la seu d’aquestes jornades de formació en internacionalització, màrqueting digital i promoció a partir d’un encàrrec dels socis del projecte europeu Chimera. La trobada, adreçada a directius i responsables de coordinar els serveis dins de la xarxa de clústers, va comptar amb la formació a càrrec de Montserrat Peñarroya, de l’institut de recerca 3ISIC, per millorar els seus plans d’acció locals. Es van dur a terme diversos tallers sobre comunicació, supervisió d’activitats pilot, gestió d’eines administratives i financeres, construcció d’innovacions i estratègies creatives, tendències futures i tàctiques en línia. Va ser una sessió molt completa de comunicació digital.

Durant aquesta formació transnacional es van convidar 9 grups de ciutats europees a participar-hi:

Parc Audiovisual de Catalunya, Terrassa – Espanya
Associació Cultural La Casa Amarilla, Màlaga – Espanya
Centre de creativitat, Museu d’arquitectura i disseny – Eslovènia
Sviluppo Basilicata SPA – Itàlia
Procinema – Espanya
Direcció Regional de Cultura de l’Algarve – Portugal
Loulé Design Lab – Portugal
Gefyra – Grècia
Incubadora de negocis CreAcannes – França

Ara els directors de projectes poden crear el seu pla de negoci de clústers comprenent l’estat actual del sector creatiu i cultural i les perspectives de futur. Gràcies a aquests mètodes, poden apreciar les millors pràctiques internacionals en màrqueting digital i cultural i creatiu i optimitzar els seus propis mètodes i tàctiques de màrqueting digital. Després de les jornades de formació, el projecte preveu trobades B2B de la indústria creativa i cultural a Terrassa el proper mes de juny i a Itàlia el mes d’octubre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *