La ciutat de Terrassa comptarà durant els mesos de maig i juny amb diverses activitats orientades a reforçar el vincle i el coneixement entre la ciutadania i Europa. Aquestes activitats també formen part de la campanya CITIES4EUROPE, promoguda per la xarxa Eurocities.

Les tres activitats que us proposem són obertes a tothom. Si cliqueu sobre elles, hi trobareu més informació i com us hi podeu inscriure:

DIA D’EUROPA: CONCERT DE BANDES SONORES EUROPEES

El 9 de maig es commemora a tot Europa el dia en què l’any 1950 es van posar les bases del que havia de ser la Unió Europea. Després de dues guerres calia avançar en la cerca de vies possibles que garantissin el diàleg i l’estabilitat en les relacions entre els diversos països europeus que, a poc a poc, es van anar sumant al concepte d’aliança política, econòmica i social. L’anomenada “Declaració Schuman”, realitzada per l’aleshores ministre d’Afers Exteriors francès Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950, va significar el primer pas per a la integració dels estats europeus a la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA), embrió de l’actual Unió Europea.

Per celebrar aquesta fita i commemorar el Dia d’Europa, el servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa us convida a assistir a aquest concert de la Banda de Terrassa, que ens interpretarà un bandes sonores de pel·lícules o compositors d’Europa. El repertori compta amb peces de pel·lícules com Cinema Paradiso, La vida és bella, Laurence d’Aràbia, Braveheart, Mary Poppins i Harry Potter, entre d’altres.

Data: Divendres 25 de maig de 2018

Hora: 19,00h

Lloc: Auditori Municipal de Terrassa

Entrada lliure fins a completar l’aforament, prèvia confirmació electrònica a internacional@terrassa.cat

Foto: Comissió Europa

CURS D’ESTIU SOBRE LA UNIÓ EUROPEA

El servei de Relacions Europees i Internacionals organitza anualment un curs sobre la Unió Europea obert a la ciutadania amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula les grans línies de debat actuals. Aquest 2018 ja arribem a la tretzena edició.

Totes les ponències tindran lloc a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT).

El curs és gratuït.

Si us fa falta més informació, podeu escriure a: internacional@terrassa.cat

El programa previst és el següent:

PonentLaura Hagemann, membre de la Comissió Europea – DG Regio (política regional i urbana)

TemaPer confirmar

Data: 26 de juny de 2018, 18,30h

PonentAlbert Segura, periodista, subdirector de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i corresponsal a Brussel·les durant 10 anys

TemaPer confirmar

Data: 3 de juliol de 2018, 18,30h

PonentConxi Muñoz, responsable del Centre de Documentació Europea de la UAB

TemaPer confirmar

Data: 10 de juliol de 2018, 18,30h

PonentAlfredo Corbalán, Brussels Territorial Cooperation

TemaPer confirmar

Data: 17 de juliol de 2018, 18,30h

CONFERÈNCIA DE ROBBERT NESSELAAR: BRANDING EUROPE, BRANDING TERRASSA

El màrqueting i el posicionament de marca també es poden associar a la projecció exterior d’una ciutat. Amb aquesta idea, Robbert Nesselaar ens oferirà una conferència sobre el posicionament d’una ciutat com Terrassa en el context europeu. Robbert Nesselaar, holandès, és el director general de Citymar Consultancy, empresa especialitzada en màrqueting de ciutat, posicionament de marca i desenvolupament d’idees urbanes. Col·labora amb diferents ciutats i ja fa 15 anys que treballa en la relació entre marca, desenvolupament i missió de ciutat.

Ponent: Robbert Nesselaar
 
Conferència: Branding Europe, branding Terrassa
 
Lloc: Sala d’actes Europa del Vapor Universitari de Terrassa, carrer de Colom, 114
 
Data: Dijous, 21 de juny de 2018, a les 18,30 hores
 
Inscripció (gratuïta): envieu un correu a internacional@terrassa.cat
 
Organitza: Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

 

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *