Assistents a Brussel·les / Foto: Vivian Hertz

Més de 80 de les principals ciutats europees es van unir el passat dilluns per llançar la campanya CITIES4EUROPE que durarà un any i que explorarà i promourà noves formes de democràcia. L’esdeveniment va ser un èxit, amb més de 500 persones que van assistir al debat principal a Brussel·les, a més dels que ho van seguir en directe via streaming. La campanya ha unit a 85 ciutats membres de EUROCITIES, i actualment hi ha més de 200 esdeveniments programats i compartits al lloc web Cities4Europe. Terrassa va estar representada pel tinent d’alcalde Amadeu Aguado i el cap del servei de Relacions Internacionals, Joan Chicón.

“Cities4Europe – Europa per a la ciutadania”:

• Involucrar els ciutadans en un diàleg sobre el nostre futur comú

• Inspirar tots els nivells de govern per posar les persones primer

• Impactar la manera en què es prenen decisions a Europa

Durant l’esdeveniment a Brussel·les, Daniël Termont, president d’EUROCITIES i alcalde de Gant, va dir que “és hora de canviar la nostra política. La UE necessita escoltar més i comprometre’s més amb els seus ciutadans. Com a líders locals i membres d’EUROCITIES, ens comprometem a incloure els nostres ciutadans en un diàleg sobre el nostre futur “

Ada Colau, alcalde de Barcelona, ​​va dir: “Avui els ciutadans estan adoptant cada cop més una acció col·lectiva a nivell local per fer front als reptes que experimenten. Com a autoritats locals treballem de prop per incloure els ciutadans en la nostra presa de decisions i podem compartir aquesta experiència amb altres nivells de govern “. En un moment en què Europa s’esforça per mantenir la seva legitimitat i rellevància davant la creixent desil·lusió i l’euroescepticisme, les ciutats poden proporcionar un vincle crític amb els ciutadans.

Philippe Close, alcalde de Brussel·les / Foto: V.Hertz

Philippe Close, alcalde de Brussel·les: “Les ciutats tenen experiència en fer les coses de manera diferent. Creant polítiques públiques amb els nostres ciutadans, aprofitem un potencial innovador que sovint coincideix amb les necessitats urbanes i europees “.

Cities4Europe reunirà aquestes idees a Edinburgh aquest novembre a la conferència anual d’EUROCITIES. Davant les eleccions europees de l’any vinent, la cimera d’alcaldes de març de 2019 serà una oportunitat perquè els alcaldes comparteixin les recomanacions més recents dels ciutadans amb líders nacionals i europeus.

Philippe Van Leeuw, director de cinema, i Philippe van Parijs, filòsof / Foto: Vivian Hertz

Philippe Van Parijs, economista i filòsof: “Les nostres ciutats necessiten una immobilitat agradable, no menys que la mobilitat sostenible. Cal reconquistar els espais públics i tornar a ser llocs per passejar i conèixer. Es necessita coratge per arribar-hi. A tot Europa, els ciutadans poden i han d’ajudar les autoritats a trobar-lo “.

 

Les ciutats participants a la campanya són: Amiens Metropole, Amsterdam, Angers Loire Metropole, Amberes, Arezzo, Atenes, Barcelona, ​​Berlín, Besiktas, Birmingham, Bolonya, Bonn, Bordeus, Braga, metròpoli de Brest, Bristol, ciutat de Brussel·les, Bydgoszcz, Chemnitz, Cluj-Napoca, Colònia, Dortmund, Dresden, Dublín, Dusseldorf, Edimburg, Espoo, Essen, EUROCITIES Oficina de Brussel·les, Florència, Gènova, Gant, Gijón, Glasgow, Göteborg, Guimaraes, Hagen, Hamburg, Hèlsinki, Leeuwarden, Leipzig, Lisboa, Ljubljana, Lodz, Madrid, Mannheim, Metropole Europeenne de Lille, Milà, Munic, Munster, Múrcia, Nantes, Niça Costa Blava, Nuremberg, Ostende, Oulu, París, Poznan, Riga, Rotterdam, Sarajevo, Skopje, Stavanger, Estocolm, Estrasburg, Stuttgart, Tallinn, Tbilisi, Sistema Urbà de Terrassa, Timisoara, Tirana, Tolosa, Torí, Utrecht, Valladolid, Vantaa, Viena, Varsòvia, Zagreb, Saragossa.

Bebat al BOZART

Karmenu Vella, comissari europeu de Medi Ambient


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *