Foto: Rafel Casanova

El Dia d’Europa és el 9 de maig, però un seguit d’activitats durant tot el mes serveixen per apropar Europa i els projectes comunitaris a la ciutadania. En el cas de Terrassa, l’acte més important va tenir lloc divendres, 25 de maig, amb el ja tradicional concert que organitza el servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament. En aquest cas, una actuació a càrrec de la Banda de Terrassa, dirigida per Pol Pastor, i amb un repertori format per bandes sonores de pel·lícules i compositors d’origen europeu. El concert va tenir a l’Auditori Municipal de Terrassa, que força dies abans ja havia exhaurit les 330 localitats disponibles.

L’alcalde, Alfredo Vega / Foto: R.C.

L’alcalde de Terrassa, en el discurs previ al concert, va expressar la necessitat d’apropar-nos a la realitat d’Europa en una època d’incertesa. Vega va assenyalar que el mateix contingut del concert lliga perfectament “amb el nomenament de Terrassa com a Ciuat Creativa de la UNESCO dins de la secció Cinema”, a més de recordar la implicació de la ciutat en nombroses xarxes europees i internacionals, amb un esment especial a la xarxa EUROCITIES, ja que el concert també s’inclou en el seu projecte Cities4Europe. L’alcalde va apuntar que Europa i la seva ciutadania es troben en una cruïlla molt important i amb iniciatives perquè el rol dels ciutadans vagi tenint més pes. Aquesta participació haurà de venir precisament de la capacitat de les ciutats per estar presents i convertir-se en actors de primer ordre no tan sols quant a la idea de quina visió es tingui del projecte sinó també de formar part del procés de decisió i de disseny de les polítiques públiques que des de les institucions europees es decideixi implementar i que afecten tothom. Vega també va fer referència a línies de treball com la Nova Agenda Urbana, el repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la nova Política de Cohesió de cara al període 2021-2027.

Foto: J.T.

El concert va ser un recorregut molt original i variat al llarg d’una desena de pel·lícules com ara Cinema Paradiso, La Vida és Bella, Lawrence d’Aràbia, Braveheart, El Geperut de Notre Dame, Mary Poppins, La Bella i la bèstia, Pinotxo i Harry Potter, abans de finalitzar amb l’Himne a l’Alegria, l’himne d’Europa.

La Banda de Terrassa la formen un grup heterogeni de persones dins d’una franja d’edat d’entre els 10 i els 70 anys. La major part dels músics són estudiants de l’EMM – Conservatori de Terrassa, d’altres estudien a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i la resta aprofiten l’oportunitat de ser membres de la Banda per seguir en contacte amb la música.

Foto: J.T.

Alcalde i regidors assistents al concert / Foto: R.C.

Foto: R.C.

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *