El programa “Let’s Clean Up Europe!” és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius i altres entorns. A Terrassa, alumnes d’ESO de l’escola El Cingle i de l’INS Can Roca han participat en la neteja d’espais naturals. La campanya és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea que consisteix en la retirada de deixalles al llarg d’una jornada i amb un caràcter lúdic i sensibilitzador, amb l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

L’INS Can Roca va fer l’activitat el 13 de maig, a un espai natural situat entre Torre-Sana i Torrebonica, mentre l’escola El Cingle la va fer el 13 de juny dins el marc del “Projecte d’Apadrinament de l’Anella Verda” a la zona compresa entre el
carrer del País Basc i Torrebonica, al camp del cementiri. 
La jornada es planteja com una acció directa de retirada dels residus. A mesura que els participants avancen en el recorregut, recullen les deixalles trobades al seu pas i les separen per tipologies per tal de facilitar-ne el reciclatge. Al final de la jornada, els joves calculen el volum de residus retirats i el pesen. Amb l’objectiu de conèixer
els resultats de les diferents accions de neteja, l’Agència de Residus de Catalunya
habilita uns qüestionaris de valoració adreçats als organitzadors de cada acció. En
ells se sol·liciten dades relatives a la quantitat, separació i tipologia de les deixalles
retirades, dades sobre la participació i balanç general de l’activitat.

Alumnes de l’INS Can Roca / Foto: anellaverdaterrassa.cat

En el cas de l’INS Can Roca, l’activitat es va obrir a les famílies del centre. Una vintena de participants van recollir durant la jornada matinal un total de vuit sacs
grans de plàstic i metall; dos sacs grans de rebuig; mig sac gran d’ampolles de vidre; dos coixins de sofà, un pneumàtic, dues cadiretes infantils pel cotxe i dos pots de
pintura. 
El 2017 la campanya va comptar amb la participació d’unes 8.000 persones en les 199 accions que es van realitzar a 37 comarques de Catalunya, la majoria de les quals estaven centrades a les zones més poblades. En total, es van recollir 75.602 kg de residus. De les zones naturals objecte de neteja, un 31% eren boscos i parcs naturals.
 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *