La ciutat de Roma és història, narració i vida, i la seva relació amb el món del cinema passa pels Cinecittà Studios (el major estudi de cinema d’Europa) amb realitzadors de renom mundial (com Fellini, Rossellini, Leone, Bertolucci, Coppola i Scorsese) que hi han rodat (més de 3.000 pel·lícules han estat filmades allà), però també a través d’un sector amb més de 1.300 empreses. L’11 de desembre de 2015, Roma va ser nomenada Ciutat de Cinema Creativa de la UNESCO. El cinema, doncs, és una part fonamental de la identitat de la ciutat. A més de Roma, altres quatre ciutats italianes tenen aquest reconeixement: Bolonya per a la Música, Fabriano per a Artesania i Arts Populars, Turín per al disseny i Parma per a la Gastronomia.

Roma juntament amb Bradford i Bristol (Gran Bretanya), Sidney (Austràlia), Galway (Irlanda), Sofia (Bulgària), Busan (Corea del Sud), Bitola (Macedònia), Santos (Brasil), Terrassa (Espanya), Lodz (Polònia ), Yamagata (Japó) i Qingdao (Xina) són ciutats creatives de la UNESCO en la secció de Cinema. Estan compromesos a promocionar i connectar les millors experiències obtingudes en la indústria cultural i cinematogràfica, per fer de la creativitat un motor en el seu desenvolupament econòmic, en contextos locals i internacionals, a través de la interacció entre el sector públic i el privat.
La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO (UCCN) també té una relació amb les polítiques de desenvolupament urbà sostenible i fins i tot un paper important en el debat sobre objectius de desenvolupament sostenible (SDG).

Ara, amb l’esperit de seguir celebrant encreuaments creatius i col·laborar en camps creatius, regions i disciplines, Roma proposa un concurs de curtmetratges. Amb el nom de La città ideale, cada ciutat participant té 15 minuts per parlar sobre un o més dels següents temes:
La ciutat sostenible
La ciutat cosmopolita
La ciutat múltiple omnipresent
La ciutat dels ciutadans
La ciutat del coneixement
La ciutat com a escenari
La ciutat que crea
La ciutat emprenedora
Les pel·lícules es poden enviar entre el 10 de desembre de 2018 i el 15 de març de 2019. Des de l’animació al documental, cada participant pot triar qualsevol gènere cinematogràfic per il·lustrar el seu punt de vista sobre la demanda d’una ciutat ideal contemporània. Un jurat dirigit per la Fondazione Cinema per Roma, integrat per experts en cinema i representants de la Coordinació Italiana de la UCCN, seleccionarà els dos millors treballs. Els dos curtmetratges guanyadors es mostraran al pavelló del Clúster de Cinema de Fabriano, durant la Reunió Anual de les Ciutats Creatives de la UNESCO de 2019.

Més informació: Rome City of Film


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *