Sota el lema Mix and move! (Combina i mou-te!), la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament. Del 16 al 22 de setembre s’estan organitzant més de 700 activitats a tot Europa. Terrassa és una de les 2.647 ciutats europees que hi participen. La primera campanya es va dur a terme el 2002.

A la nostra ciutat, del 14 al 18 de setembre ja s’ha dut a terme una demostració pública al Parc de Vallparadís del minubús autònom Èrica (sense conductor). L’Ajuntament de Terrassa participa com a municipi acollidor de la iniciativa organitzada per l’AMTU, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, per la posada en marxa del Bus.

Altres activitats:

  • Pedalada popular de vuit quilòmetres, que inclou la realització de la imatge de la bicicleta humana, que consistirà en la realització d’una imatge d’una bicicleta gegant formada pels participants, que serà fotografiada des d’un punt elevat per obtenir una fotografia d’impacte a la plaça Nova.
  • Viatja amb tren per la biblioteca! Activitat gratuïta a la Biblioteca del Districte 5. Del 17 al 22 de setembre, passejades amb tren de jardí tripulat entre els prestatges de la biblioteca. Combinarà un recorregut en un petit trenet per les instal·lacions amb un recorregut literari per llibres que parlen del ferrocarril. Tot per fomentar l’ús del transport públic i de mitjans de transport alternatius al vehicle privat, com ara el tren.
  • La setmana inclou també xerrades i una caminada popular. Tot el programa a Terrassa es pot consultar a: Setmana Mobilitat Terrassa

Més informació de la iniciativa europea: European Mobility Week


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *