Foto. EUROCITIES

Terrassa ha estat una de les ciutats escollides per formar part de dos nous projectes europeus. La ciutat, a través del servei de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil participarà en el projecte Bridge, que té com a principal objectiu treballar per combatre els extremismes creixents. D’altra banda, i mitjançant el servei de Joventut i Ciutadania, Terrassa formarà part del projecte europeu Values per afavorir la integració de persones nouvingudes o refugiades. Ambdós projectes estan convocats per la Comissió Europea, comptaran amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa i permetran establir un treball conjunt amb fins a 22 ciutats europees més, així com regions i entitats.

BRIDGE

El projecte Bridge (Building resilience to reduce polarisation and growing extremism) té com a principal objectiu generar consciència i capacitats entre els actors locals per reduir els extremismes. Per fer-ho, el projecte contempla enfortir les eines locals de detecció de situacions de tensió i malestar social, així com promoure iniciatives comunitàries de cooperació entre diferents serveis públics i actors privats per abordar la temàtica a nivell local. En el projecte hi participen diverses entitats i regions, a més de les ciutats de Igoumenitsa (Grècia), Charleroi, Leuven i Genk (Bèlgica), Vaulx-en-Velin (França), Rotterdam (Holanda) i Stuttgart (Alemanya). El projecte Bridge a Terrassa es durà a terme entre el gener de 2019 i el gener de 2021 i comptarà amb un pressupost de 34.445 euros dels quals la Unió Europea finançarà 31.000 euros, el 90 per cent.

VALUES

D’altra banda, el projecte Values (Volunteering Activities to Leverage Urban and European Social Integration of migrants) està liderat per la xarxa europea Eurocities i compta també amb la participació dels Ajuntaments de Bristol, Amsterdam, Brno (República Txeca), Dusseldorf i Nuremberg (Alemanya), Madrid (Espanya), Oslo (Noruega), Ostende (Bélgica), Riga (Letònia), Sheffield (Regne Unit), Tessaloniki (Grècia), Toulouse (França), Torino i Cesena (Itàlia) i Zurich (Suïssa). Amb aquest projecte, que es vehicularà a través del servei de Joventut i Ciutadania, es vol potenciar la capacitat de les ciutats i les organitzacions de voluntariat per treballar de forma conjunta i aconseguir una integració efectiva de les persones nouvingudes o refugiades. El propòsit és intercanviar coneixement, expertesa i bones pràctiques entre ciutats europees i xarxes de voluntariat a través de dues metodologies: D’una banda, les Comunitats de Pràctica que reuniran 16 ciutats que treballaran en clústers temàtics per intercanviar, aprendre i implementar canvis de forma conjunta i a través de visites mútues. En el cas de Terrassa, les visites seran amb les ciutats de Zurich, Sheffield i Ostende. D’altra banda, el projecte també contempla els Intercanvis de Voluntariat que permetin conèixer com cadascuna de les ciutats treballa la integració de persones refugiades o nouvingudes a través del voluntariat.

El pressupost total del projecte és d’1 milió d’euros. El projecte Values a Terrassa es durà a terme entre el gener de 2019 i el gener de 2021 i comptarà amb un pressupost de 24.000 euros, dels quals 19.000 els finançarà la Unió Europea. Més informació sobre el projecte: New Eurocities project VALUES

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *