Participants de la trobada, al Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) / FOTO: Ajuntament de Terrassa

Terrassa va acollir els passats 28 i 29 de setembre una trobada d’agents de l’àmbit cultural de diferents ciutats europees participants en el projecte “La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa”, impulsat per la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i la Xarxa Culture Action Europe. En el marc d’implantació d’aquest projecte, del que Terrassa en forma part des de l’any 2015, s’han posat en marxa les diferents fases par tal d’aconseguir la seva implementació. Entre aquestes, hi ha activitats d’aprenentatge entre iguals (“Peer-learning”), com la que es va dur a terme a Terrassa. Les ciutats assistents van ser Gabrovo (Bulgària), Galway (Irlanda), Esmirna (Turquia), Swansea (Gal·les) i Leeds (Anglaterra).

Els participants a la Casa Alegre de Sagrera

Desprès de participar en altres dues sessions de treball a ciutats com Lisboa (Portugal) i Esmirna (Turquia), la reunió a Terrassa tenia l’objectiu de donar a conèixer les polítiques culturals que es desenvolupen a la ciutat, així com difondre entre les persones participants a la trobada els projectes culturals de referència que s’hi duen a terme i que puguin servir de model per a la resta de ciutats d’aquesta iniciativa europea. Les jornades es van dividir en quatre grans blocs temàtics: La Creació Contemporània, Gènere i Drets Culturals, on els participants van conèixer projectes com els festivals Elixir Poètic o el TNT (Terrassa Noves Tendències); Cultura i Espai Públic. Governança, amb visitiesespais com el Parc Audiovisual de Catalunya. Un tercer bloc temàtic va ser la Presentació de Projectes de naturalesa pública i d’Iniciativa Social amb el qual els assistents van rebre informació relativa a projectes com el Llibre Blanc de la Cultura de Terrassa o la reforma i recuperació del Condicionament Terrassenc com a espai cultural per a la ciutat, entre d’altres. Per últim, i dins del bloc temàtic de Cultura, Espai Públic i Economia Social, es van donar a conèixer espais com el parc de Sant Jordi i projectes com la candidatura de la Seu d’Ègara a patrimoni mundial de la humanitat per la Unesco.

Terrassa, ciutat pilot de l’Agenda 21 de la cultura

Terrassa forma part del programa “La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa”, juntament amb les ciutats europees de Gabrovo (Bulgària), Galway (Irlanda), Esmirna (Turquia), Lisboa (Portugal), Namur (Bèlgica), Swansea (Gal·les), Maastricht (Holanda) i Timisoara (Romania). Es tracta d’un programa impulsat per la CGLU i per Culture Action Europe, que ha de permetre a les ciutats europees participar en un procés d’aprenentatge basat en els principis i les accions de Cultura 21: Accions; l’aprofundiment del treball de CGLU en matèria de cultura i desenvolupament sostenible; i assolir l’experiència i els coneixements de Culture Action Europe en matèria de representació i de presa en consideració de la veu dels agents de la societat civil de la cultura.

Trobareu més informació sobre el projecte al web de Ciutats Pilot de la Cultura


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *