Assistents a la trobada de Madrid

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco d’Espanya va celebrar dilluns passat, 1 d’octubre, una primera trobada a la seu de l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID), vinculada al Ministeri d’Afers Exteriors a Madrid amb l’assistència de cinc de les set ciutats de l’Estat que compten amb aquesta designació. A la reunió hi van assistir Burgos i Dénia com a ciutats creatives de la Gastronomia, Granada (Literatura), Bilbao (Disseny) i Terrassa (Cinema), amb l’objectiu de compartir experiències i crear noves oportunitats. Les altres dues ciutats són Barcelona (Literatura) i Sevilla (Música). Les ciutats van establir elements de coordinació amb la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco perquè arribin amb garanties a la seu general de la xarxa a París. Terrassa va comptar amb dos representants a la trobada.

La iniciativa es va gestar durant la trobada anual de la xarxa de Ciutats Creatives celebrat el passat mes de juny a Cracòvia i Katowice (Polònia). El principal objectiu a Madrid ha estat intercanviar opinions i visió conjunta de futur, així com fer més visible la xarxa a través del Ministeri. La reunió va facilitar l’exposició de punts en comú entre les ciutats, amb les seves diferents sensibilitats i realitats, i establir un acord per dur a terme reunions de seguiment cada dos anys, a més d’altres trobades. En aquest primer intercanvi es van concretar propostes relacionades amb activitats i projectes a realitzar o recerca de finançament i avaluació de resultats per obtenir major visibilitat de la tasca realitzada per les ciutats membre de la xarxa, a més de plantejar la possibilitat d’implicar altres ministeris.

Una xarxa creada el 2004
La xarxa de Ciutats Creatives va ser llançada per la Unesco en 2004 amb l’objectiu d’estimular la cooperació internacional entre ciutats que inverteixen en la creativitat com a motor de desenvolupament urbà sostenible, inclusió social i influència cultural. La xarxa compta amb set àrees: Literatura, Cinema, Música, Disseny, Gastronomia, Art popular i Art Digital.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *