Terrassa va participar els passats 27 i 28 de setembre en unes jornades de treball a Madrid per tractar noves metodologies que ajudin a afavorir la inserció laboral de majors de 45 anys a través del grup de treball (WG) d’Ocupació d’EUROCITIES. 

Les jornades també van servir per analitzar com les ciutats poden desenvolupar habilitats del segle XXI. L’esdeveniment va incloure una reunió del WG, conduïda per les ciutats de Nantes i Madrid, amb una experiència d’aprenentatge mutu i un debat d’alt nivell que es va centrar en el Pilar Europeu dels Drets Socials i en estudiar de quina manera els seus principis poden ser un motor per combatre l’atur a llarg termini a nivell local. L’objectiu és trobar nous mecanismes i metodologies per pal·liar aquest atur de llarga durada, especialment el que afecta a majors de 45 anys, per al nou període de programació europeu 2021-2027. Les ciutats participants  van ser: Barcelona, ​​Gant, Gijón, Lille, Madrid, Milà, Nantes, Sevilla, Terrassa, Tirana, Utrecht i Valladolid. Els membres del WG també van debatre futures activitats i van ratificar la presidència i vicepresidència de Nantes i Madrid per al període 2018-2019. 

M. João Rodrigues / Foto: Getty Images

En la trobada hi va participar la diputada del Parlament Europeu Maria João Rodrigues, que va manifestar que “necessitem el suport de les ciutats per garantir que les ambicions d’una Europa més social tinguin un impacte significatiu en la vida de les persones. Ens calen accions concretes a nivell local”.

A Europa, més del 40% de les persones desocupades no han treballat des de fa més d’un any, augmentant el risc de pobresa, exclusió social i desigualtats. És a nivell local on la tasca continuada d’EUROCITIES, a través dels seus fòrums i grups de treball, demostra que les principals ciutats europees s’esforcen a promoure una estratègia coordinada de desenvolupament econòmic sostenible per aconseguir un mercat laboral més inclusiu que pugui assolir resultats reals per a la ciutadania en general i, més en concret, per a col·lectius vulnerables com, per exemple, els majors de 55 anys.

Xarxa de més de 140 ciutats

EUROCITIES és la plataforma més important de les principals ciutats europees i connecta els governs locals de més de 140 de les ciutats més grans d’Europa, que entre elles governen uns 130 milions de ciutadans europeus de 39 països. El WG d’Ocupació està molt lligat, entre d’altres àmbits, al fòrum sobre Afers Socials d’EUROCITIES que tindrà lloc a Stuttgart la setmana pròxima, del 22 al 24 d’octubre.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *