Taula de treball de l’Agenda Urbana a Madrid / Foto: J.T.

Terrassa va assistir el passat 18 d’octubre a Madrid a la reunió del grup de treball de l’Agenda Urbana Espanyola. La trobada, al ministeri de Foment, va servir per analitzar els darrers retocs i el pla d’acció d’un document que es preveu que es pugui aprovar a final d’aquest any.

El 2016 Espanya va assumir dos compromisos internacionals: l’Agenda Urbana de la Unió Europea i l’Agenda Urbana de Nacions Unides. En ambdós documents, l’Estat va reafirmar el seu compromís amb el desenvolupament urbà sostenible i té molt present un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el número 11, que té com a objectiu aconseguir ciutats i comunitats sostenibles.

L’Agenda Urbana Espanyola ha de ser un document estratègic i no normatiu, que vol orientar el sentit de les polítiques urbanes sostenibles amb objectius socials, ambientals i econòmics. Vol ser un instrument al servei de totes les administracions públiques, pensant especialment en els Ajuntaments.

Un dels objectius és aconseguir un diagnòstic de la realitat urbana i rural espanyola en àrees com: territori i paisatge; model de ciutat; canvi climàtic; economia circular i recursos; mobilitat i transport; cohesió social; economia urbana; habitatge i era digital.

Reunió a Madrid / Foto: J.T.

A la reunió de Madrid es van tractar qüestions com el Pla d’Acció de l’agenda (amb un seguit d’indicadors a treballar a cada municipi), la creació d’un web que servirà com a espai d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques i altres aportacions finals que ajuntaments i altres actors (com diputacions i consells) van indicar. Entre els assistents hi havia, entre d’altres, representants d’Ajuntaments com Barcelona, Madrid, València, Vitoria-Gasteiz, A Coruña, Vigo, Alfaro, Múrcia i Guadalajara, així com de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Còrdova o el Consell Insular de Menorca. El Ministeri de Foment estava representat per la subdirecció general d’Urbanisme, mentre el Ministeri de Política Territorial hi era a través de la subdirecció general de Cooperació Local.

El grup de treball està coordinat des del Ministeri de Foment i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *