Terrassa s’ha sumat a la DECLARACIÓ DE CIUTATS PER L’HABITATGE ADEQUAT, una crida global a l’acció pel dret a un habitatge adequat per a totes i tots. La iniciativa neix de la campanya #MakeTheShift, llançada per Nacions Unides sobre Habitatge Adequat amb l’objectiu d’abordar la qüestió de l’habitatge com un dret humà i no com una mercaderia. Des del passat mes d’octubre, Terrassa està adherida a aquesta Declaració, amb un clar compromís per promoure noves estratègies d’habitatge, i per fer-ho des de perspectives basades en la inclusió social i els drets humans. Està vinculada a reptes concrets que obstaculitzen la realització del dret a l’habitatge, com la falta de finançament per part dels governs nacionals, la desregulació del mercat immobiliari i la mercantilització de l’habitatge.

Així, Terrassa se suma a ciutats com Amsterdam, Barcelona, ​​Berlín, Ciutat de Mèxic, Lisboa, Londres, Montreal, Montevideo, Nova York, París i Seül com a part del moviment global de ciutats per l’habitatge. A més, les ciutats adherides també passen a formar de la Comunitat de Pràctica facilitada per Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) amb l’objectiu d’abordar conjuntament, a nivell local i global, la crisi d’habitatge que afecta ciutats de tot el món. Les ciutats signants es coneixen a nivell internacional, en diferents idiomes, com Cities for Housing, Villes pour le Logement o Ciutats per l’Habitatge.

L’impuls d’aquesta iniciativa es vincula de forma directa amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11: “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, assegurances, resilients i sostenibles”.

Els 4 eixos principals d’aquesta declaració municipalista són:

1- Més competències per regular millor el mercat immobiliari

2- Més recursos per millorar els nostres parcs d’habitatge públic

3- Més eines per coproduir alternatives residencials públic-privat-comunitàries

4- Un urbanisme que combini l’habitatge adequat amb barris de qualitat, inclusius i sostenibles.

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *