Terrassa va fer una presentació, el passat 27 d’octubre a la localitat romanesa de Timisoara, sobre la gestió de xarxes i projectes europeus i la col·laboració amb els diferents serveis municipals per promoure la participació de la ciutat en les iniciatives internacionals. La participació formava part d’una sessió dedicada a la presentació de bones pràctiques d’algunes ciutats pilot de l’Agenda 21 de la Cultura. Terrassa va ser present a Romania en l’edició d’enguany de la conferència “Beyond the Obvious” de la xarxa Culture Action Europe. Timisoara, de fet, serà la propera Capital Europea de la Cultura (ECoC) el 2021.

Foto: Natalie Giorgadze

La trobada va comptar amb la participació de professionals de la cultura, investigadors, activistes, responsables polítics, i tècnics de diverses ciutats europees membres del projecte de Ciutats Pilot de l’Agenda 21 de la Cultura, impulsat per la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i Culture Action Europe i en el qual hi participa el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa amb el suport del Servei de Relacions Europees i Internacionals.

El tema d’aquesta edició de “Beyond the Obvious” va ser “Art, Ciència i Tecnologia en les Societats Codificades”, amb diverses ponències i debats al voltant del reptes i oportunitats del món contemporani que es deriven de la codificació i el ràpid desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Culture Action Europe és l’única xarxa que representa tots els subsectors culturals, amb 80.000 veus a través de 145 membres, 31 xarxes transnacionals, 33 xarxes nacionals, 36 organitzacions públiques i privades i 45 membres individuals. El principal objectiu és aconseguir que la cultura formi part del debat públic i de la presa de decisions a nivell polític.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *