Terrassa, Ciutat Creativa per la UNESCO en la secció de Cinema, va participar el passat 19 de novembre en la Setmana UNESCO de Catalunya que va tenir lloc a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona, sota l’organització de la Xarxa Civil UNESCO de Catalunya. Aquesta xarxa aplega centres UNESCO com associacions, clubs, biblioteques, càtedres i escoles. La Xarxa civil fa seus els principis UNESCO que tenen la finalitat de crear les condicions necessàries per a una pau veritable i duradora.

El Director General d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, amb la presidenta de la FCACU, M. Dolors Reig / Foto: UNESCO

Ara fa 30 anys, per exemple, va començar a funcionar a Catalunya el Pla d’Escoles Associades de la UNESCO, gràcies al suport del Centre UNESCO de Catalunya. L’any 2004 es va crear la Xarxa d’Escoles Associades de la UNESCO a Catalunya (XEAUC). Aquests centres sempre han treballat els quatre eixos fundacionals que són: la pau, els drets humans, la cultura i el medi ambient. Els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que ara formen part de diverses agendes locals i internacionals, contenen aquests quatre àmbits. Com es va constatar a la jornada, els ODS no són només un repte del món educatiu, sinó també del món local. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa és pioner en la identificació dels ODS a nivell municipal, en col·laboració amb CGLU, la xarxa mundial de Ciutats i Governs Locals Units.

Montse Borràs durant la presentació de Terrassa / Foto: UNESCO

UNESCO i Terrassa

Terrassa és part activa de la UNESCO no només pel fet de ser Ciutat Creativa de Cinema. També compta amb tres escoles associades a la xarxa (Escola Pia, Mare de Déu del Carme i Institut Investigador Blanxat) i la Biblioteca del Districte 2 (guardonada fa uns dies amb el premi Fem cultura amb els colors de la UNESCO). La Seu d’Ègara també forma part del llistat de candidats a Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *