L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en un dels debats / FOTO: J.C.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va participar el passat 16 de gener en dues taules de debat incloses en el congrés internacional Think Europe: Compromiso 2030 que es va celebrar a Sòria. El congrés el coorganitzava el grup de treball de Ciutats Intermèdies de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Terrassa és una de les ciutats vicepresidentes del grup i líder a Europa.

La segona edició de Think Europe va comptar amb l’assistència de més de 250 líders estatals, locals i regionals d’Europa. Entre els participants hi havia l’alcalde de Sòria i vicepresident europeu de CGLU, Carlos Martínez Mínguez; l’alcalde de Chefchaouen (Marroc) i president del Fòrum de Ciutats Intermèdies, Mohamed Sefiani; la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; la presidenta de REDS, Leire Pajín; l’Alta Comissionada per l’Agenda 2030, Cristina Gallach; la ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, així com altres alcaldes d’arreu del món i representants de ministeris i organitzacions internacionals.

Think Europe: Compromiso 2030 vol ser un espai de pensament i debat de doble dimensió. D’una banda, de reflexió sobre Europa des de l’òptica dels seus valors fundacionals de llibertat, igualtat i solidaritat entre territoris com a únic camí cap a una veritable cohesió política, i, de l’altra, sobre el paper dels governs locals en la implementació i localització de l’Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (els ODS) i de la Nova Agenda Urbana aprovades per les Nacions Unides i assumides per tots els estats membres de la Unió.

Parlament de la ministra Batet

Les jornades van incloure una primera part de diàleg i interacció sota la denominació Think Europe Compromiso 2030 i una segona més orgànica i executiva del Consell Europeu de Municipis i Regions, amb la participació de diferents agents civils, econòmics i d’administracions públiques a tots els nivells. El debat al voltant dels ODS ha volgut tenir en compte una reflexió sobre la recuperació dels valors fundacionals d’Europa com a base, i la recerca d’un nou disseny a futur que reculli aquest repartiment de fons de cohesió en el qual prevalgui la solidaritat entre territoris que va servir de pilar per a la constitució de la nova Europa. També es va abordar la posada en marxa d’eines per seguir creixent davant les diferents amenaces que pateixen davant moviments populistes i xenòfobs que alimenten l’anti-europeisme. 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *