Terrassa debat sobre indústries creatives al fòrum de Cultura d’Eurocities a Chemnitz

FOTO: Vladimir Shvemmer / EUROCITIES

MAIG DE 2019.- Terrassa va participar, entre el 10 i el 13 d’abril, al fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES amb implicació directa al debat del grup de treball d’indústries creatives. 92 representants de 61 ciutats es van reunir a Chemnitz, Alemanya, per discutir el paper de les administracions de les ciutats en el desenvolupament i el suport de xarxes d’organitzacions culturals locals i grups d’interès. Aquestes xarxes locals resulten útils per entendre millor les especificitats dels actors culturals i creatius locals; identificar les seves necessitats de suport, tant financeres com no financeres; compartir coneixements entre actors; desenvolupar àrees de cooperació i confiança entre els actors; per ajudar les autoritats locals a desenvolupar serveis de suport innovadors per a actors i espais culturals i creatius locals.

A Chemnitz, es van compartir exemples locals sobre com desenvolupar millor i donar suport a les xarxes d’organitzacions culturals locals i de les parts interessades. La mateixa ciutat alemanya va detallar com ha desenvolupat una nova estratègia cultural amb una estructura que reflecteix els resultats d’una estreta col·laboració amb organitzacions culturals locals. La ciutat ha desencadenat un procés constant de creació de xarxes amb estructures i grups d’interès existents i de nova creació procedents d’una àmplia gamma de sectors, així com representants de política cultural, ciència i administració, en estreta col·laboració amb l’equip que prepara la sol·licitud de la ciutat al títol europeu de Capital de la Cultura 2025.

Es van detallar també exemples de cooperació i proximitat cognitiva entre administracions municipals i organitzacions culturals. En aquest sentit ja s’expliquen diversos exemples locals: a l’Acadèmia del Teatre Infantil de Göteborg, Suècia, els escriptors teatrals joves i establerts es poden unir i compartir riscos que d’altra banda no serien assequibles per als artistes emergents. La ciutat anglea de Leeds dóna suport al grup Donut, un grup autònom de llocs culturals situats fora del centre de la ciutat que promou una narrativa global sobre la cultura que no és hegemònica per les grans institucions.

La pròxima trobada del fòrum de Cultura tindrà lloc a Leeds entre els dies 9 i 11 d’octubre del 2019 per centrar-se en el tema de ciutats inclusives a través de diverses associacions,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *