MAIG DE 2019.- L’Auditori de Terrassa va esgotar les seves 330 localitats en el concert anual que l’Ajuntament celebra en motiu del Dia d’Europa. En aquesta ocasió, l’actuació va anar a càrrec de Terrassa Òpera, que va interpretar diverses àries de compositors europeus. L’acte comptava, com en d’altres ocasions, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El tinent d’alcalde Marc Armengol va ser l’encarregat de fer el discurs inicial de l’acte, i va recordar que “a Terrassa celebrem aquest dia per recordar que l’ideal d’Europa, amb tots els seus defectes i contradiccions, és el progrés, la justícia social i la preservació de la diversitat cultural”. Armengol va recordar que aquesta història i valors cal tenir-lo en compte ara que s’acosten eleccions europees (el 26 de maig, el mateix dia que les eleccions municipals). El regidor va esmentar igualment que estem passant “temps convulsos amb el Brexit, la crisi dels refugiats o el creixement d’idees polítiques molt allunyades de l’ideal originari de construcció europea.

El Dia d’Europa se celebra cada 9 de maig amb la idea d’apropar la integració europea a la ciutadania. El 9 de maig de 1950, l’aleshores ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, va fer una declaració que va servir com a punt de partida de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer (CECA). La van formar països que poc abans eren enemics i que havien combatut en la II Guerra Mundial, i allò va ser l’embrió de la posterior Unió Europea. L’acer i el carbó que havien servit per a la guerra van esdevenir símbols de la pau, de la convivència i de la construcció d’un projecte comú. Des de 1950 els europeus i les europees vam començar a deixar de banda discrepàncies i antigues enemistats per centrar-nos en allò que ens uneix, amb un mercat únic que va permetre integrar amb èxit la llibertat de moviment entre els estats membres, el programa Erasmus, la moneda única i altres polítiques d’integració.

Els músics que van protagonitzar el concert van ser la soprano Anna Farrés; el baix-baríton Joan Carles Esteve; el tenor Ezequiel Casamada; la pianista Mònica Lao i el també pianista i director Joan Manau, que van estar acompanyats pel cor de veus Terrassa Òpera. Les àries que van interpretar corresponien a òperes de Gounod, Verdi, Bizet, Mozart, Puccini, Rossini, Valls, Wagner (amb una versió a piano de Liszt) i Donizetti.

 

 

 

 

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *