El projecte europeu BRIDGE, amb Terrassa com a soci, ja treballa en 13 comunitats locals per reduir l’impacte d’ideologies extremistes

JUNY DE 2019.- El projecte europeu BRIDGE ja està duent a terme activitats en 13 comunitats locals. S’estan elaborant instruments per avaluar i vigilar el fenomen de la polarització a nivell local, així com auditories per caracteritzar millor la polarització en el pla local. Com a resultat de les avaluacions realitzades, s’hi estan desenvolupant mesures de prevenció específiques per reduir el fenomen de la polarització. Aquest terme es pot entendre com un procés d’exacerbació de les diferències entre grups socials que provoca un augment de les tensions. És una causa potencial de l’amplificació de diversos factors psicològics i socials que fan que una persona sigui vulnerable a la radicalització i a les ideologies extremistes.

Web del projecte BRIDGE

CARACTERÍSTIQUES DEL PROJECTE

QUÈ SIGNIFICA BRIDGE: Building resilience to reduce polarisation and growing extremism (Desenvolupar resiliència per reduir la polarització i l’extremisme creixent)

CONVOCA: Comissió Europea (CE), a través del programa ISFP (Internal Security Fund Police). El projecte està coordinat pel Fòrum Europeu de Seguretat Urbana (Efus)

CONTINGUT I OBJECTIUS: L’objectiu del projecte BRIDGE és comprendre les dinàmiques de la polarització, sensibilitzar els actors locals i enfortir les seves capacitats per reduir la vulnerabilitat col·lectiva a la radicalització mitjançant el control i la mitigació del fenomen de la polarització.
 
L’objectiu general és crear consciència i capacitats entre els actors locals per reduir la vulnerabilitat individual i col·lectiva a l’hora de caure en extremismes provocats per la polarització social. Els objectius més específics passen per enfortir les eines locals de detecció i gestió d’aquestes polaritzacions per ajudar les autoritats locals a desenvolupar accions que abordin les tensions i les tendències del malestar social; per promoure iniciatives comunitàries que impliquin cooperació entre diferents serveis públics i actors privats, i per reunir autoritats locals europees i experts per abordar la temàtica a nivell local. Per desenvolupar el projecte, BRIDGE preveu diferents accions a 7 països. El projecte compta amb un pressupost total de 700.000€.

TERMINI: Gener de 2019 – Desembre de 2020

ENTITATS I CIUTATS PARTICIPANTS / SOCIS:

– EFUS-European Forum for Urban Security (Fòrum Europeu per la Seguretat Urbana), com a líder del projecte.

– Altres entitats i organismes públics supramunicipals: Consell departamental de la Val d’Oise (França), Regione Umbria i Reggio Emilia (Itàlia), Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Fundación Real Instituto Elcano de Estudios Internacionales y Estratègicos, Fondazione Mondinsieme, Ufuq E.V. i BRAVVO-Bruxelles.

– Ajuntaments: Igoumenitsa (Grècia), Brussel·les (Bèlgica), Vaulx-en-Velin (França), Rotterdam (Holanda), Leuven (Bèlgica), Genk (Bèlgica), Düsseldorf i Suttgart (Alemanya) i Terrassa.

PRESSUPOST: En el cas de Terrassa, la contribució per part de la Unió Europea serà de 31.000€ per a un projecte amb un cost total de 34.445€ (finançament, doncs, del 90%)

SERVEI MUNICIPAL DE TERRASSA IMPLICAT: Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, i Relacions Europees i Internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *