JUNY DE 2019.- Terrassa ocuparà durant els pròxims dos anys una de les deu vicepresidències del Consell Català del Moviment Europeu (CCME), tal com es va aprovar en l’assemblea extraordinària de l’entitat del 20 de juny. L’Ajuntament de Terrassa serà responsable de l’àmbit de Municipis, en una comissió executiva que, per primer cop, dona competències a vicepresidències (que han passat de set a deu) no vinculades directament a partits polítics. El president continuarà sent Xavier Ferrer, i el secretari general, Oriol Lázaro. Les deu vicepresidències es reparteixen entre PSC, Ciutadans, ICV En Comú Podem, PDCAT, PP i ERC com a formacions polítiques, a més del sindicat CCOO, l’escola de negocis ESADE, l’Associació de Diplomats dels cursos sobre la Unió Europea a Catalunya (ADICEC) i el mateix Ajuntament de Terrassa. Entre els 15 vocals també hi ha tres ajuntaments més, com són els de Barcelona, Girona i Santa Coloma de Gramenet.

Xavier Ferrer (a la dreta), amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent (Foto: LA MAÑANA)

La comissió executiva (formada pel president, el secretari general, les vicepresidències, la tresorera i els vocals) es reunirà un cop al mes. Les pròximes reunions d’aquest 2019 tindran lloc el 16 de setembre, el 21 d’octubre, el 18 de novembre i el 16 de desembre.

El CCME es va constituir formalment a París el 1949, com a culminació de les activitats europeistes dutes a terme després de la Segona Guerra Mundial. El Consell agrupa ajuntaments, associacions, centres d’ensenyament universitari, col·legis professionals, empreses, partits polítics, sindicats i persones a títol individual en la defensa dels ideals europeistes. El CCME té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci vers una veritable unió política, una Europa federal respectuosa amb la diversitat dels seus pobles. El CCME és membre del Consejo Federal Español del Movimiento Europeo, i està vinculat amb l’European Movement International.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *