Chicón, amb Conxi Muñoz (CDE-UAB) i els alumnes participants / Foto: UAB

AGOST DE 2019.- L’Ajuntament de Terrassa va ser un dels convidats al cicle de xerrades organitzat pel Centre de Documentació Europea de la Universitat Auònoma (UAB) a Bellaterra i inclòs en el programa Argó per a estudiants de batxillerat i cicles formatius. Així, el passat 10 de juliol, el cap del servei de Relacions Europees i Internacionals (RRII), Joan Chicón, va parlar als alumnes sobre la relació de Terrassa amb Europa. En la seva presentació, Chicón va explicar que el servei de RRII es configura com un servei estratègic i clau en el posicionament internacional de Terrassa. Alguns aspectes que va destacar van ser la participació en diferents xarxes internacionals (com EUROCITIES, CGLU o la UNESCO, entre d’altres), en projectes (com l’URBACT, el Civitas i els UIA) i en agendes mundials, com l’Agenda Urbana i l’Agenda 2030 vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Chicón també va aprofitar per detallar sobre l’elaboració i actual procés d’implementació de dos plans estratègics com són el Pla de Projecció Internacional de Terrassa i l’Estratègia de Construcció d’una Identitat Competitiva per a la Projecció de Terrassa.

El Programa Argó, que gestiona l’Institut de Ciències de l’Educació, ofereix les Estades a l’Autònoma per a estudiants de 1r de batxillerat. Aquestes estades permeten a l’alumnat apropar-se a l’àmbit universitari i al camp de recerca que desitgin conèixer, comptant amb l’assessorament del professorat universitari.  D’aquesta manera l’alumnat compta amb una orientació contrastada per prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional. Enguany el CDE ha acollit 6 estudiants provinents de Gelida, Terrassa, Olesa de Montserrat i Barcelona entre el 25 de juny i el 12 de juliol.

El Programa Argó ofereix assessorament i suport als estudiants de batxillerat i de cicles formatius en el seu pas a la universitat, actualització de coneixements per al professorat i la possibilitat de conèixer centres d’estudis, projectes i recerques que es fan a la UAB.

Pels estudiants, el Programa Argó proposa 4 dimensions:

1. Assessorament en el treball de recerca de batxillerat

2. Estades de batxillerat
“L’Estada a l’Empresa” és una optativa de batxillerat que té com a objectiu donar a conèixer a l’alumnat la realitat del món productiu. La UAB actua com a empresa col·laboradora on fer aquesta immersió, amb el valor afegit de donar a conèixer la universitat i els estudis que ofereix.

3. Premi Argó
Cada any la UAB convoca el Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior. La seva finalitat és reconèixer l’esforç dels estudiants i incrementar els vincles amb els centres d’ensenyament secundari.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *