El Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea han acordat nomenar a la Sra. Laura Codruta Kövesi en qualitat de primera fiscal general Europea.

Laura Codruța Kövesi va ser la fiscal principal de la Direcció Nacional Anticorrupció de Romania, càrrec que va ocupar des del 2013 fins que va ser acomiadada per ordre del ministre de Justícia, Tudorel Toader, el 9 de juliol de 2018.

Anualment, el frau transfronterer ocasiona als pressupostos nacionals de tot Europa pèrdues d’almenys 50 000 milions EUR d’ingressos procedents de l’IVA. La Fiscalia Europea serà un organisme independent i descentralitzat de la Unió Europea amb competències per investigar, perseguir i jutjar els delictes contra el pressupost de la UE, com el frau, la corrupció o el frau transfronterer a gran escala que afecta a l’IVA. El Reglament pel qual es crea la Fiscalia Europea en el marc de la cooperació reforçada es va adoptar el 12 d’octubre de 2017 i va entrar en vigor el 20 de novembre de 2017. Actualment participen en aquest sistema 22 Estats membres de la UE. La Fiscalia Europea tindrà la seva seu a Luxemburg, i la Sra. Kövesi serà nomenada per un període de set anys no renovable. S’encarregarà d’organitzar el treball de la Fiscalia Europea, és a dir, de representar-la, dirigir les seves activitats i fer-se càrrec del seu funcionament efectiu.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *