L’acord de la Ciutat Verda

El dijous 22 d’octubre, representants d’autoritats locals, regionals, nacionals i europees es van reunir amb ONGs, empreses i ciutadans per llançar l’Acord de la Ciutat Verda.

Una de les esperances d’aquest Acord és que accelerari la transició d’Europa cap a la sostenibilitat, que diferents nivells de govern treballin junts i que més ciutadans prenguin mesures mediambientals.

L’acord vol donar suport a les ciutats que el subscriguin i estiguin disposades a avançar cap als següents 5 objectius per al 2030:

  • Millora significativa de la qualitat de l’aire
  • Millora de la qualitat de les masses d’aigua i l’eficiència en l’ús de l’aigua
  • Millora de la biodiversitat urbana i augment de l’extensió i la qualitat de les zones verdes a les ciutats
  • Millora de la gestió dels residus municipals domèstics, reducció en la generació de residus i un augment de la reutilització, la reparació i el reciclatge
  • Una reducció important de la contaminació acústica

En cadascun d’aquests àmbits, les ciutats definiran una sèrie d’accions, com ara fer més atractiu el transport públic; posar solució als micro contaminants i els plàstics de les masses d’aigua; ampliar les zones verdes urbanes o millorar-ne la qualitat; reduir el consum de plàstics d’un sol ús; identificar i protegir les zones tranquil·les dels augments de soroll.

Els representants polítics de les ciutats que s’hi vulguin comprometre tenen a disposició un document de compromís, després es determinaran els nivells de referència i els objectius locals per al 2030, que se supervisaran durant els propers anys.

Les ciutats participants tindran accés a un servei d’assistència en línia i oportunitats per intercanviar coneixements, experiència i bones pràctiques entre elles, per exemple mitjançant tallers i visites d’aprenentatge entre iguals.

Es pot descarregar el compromís polític aquí.

Més informació a la pàgina web de l’Acord Ciutat Verda.

Per posar-s’hi en contacte: contact@greencityaccord.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *