El Parlament de la UE ha aprovat oficialment l’informe sobre l’accés a un habitatge digne i assequible per a tothom.

Aquest informe proposa mesures polítiques per solucionar les deficiències de l’habitatge, com ara augmentar el parc d’habitatge assequible d’Europa, idear una estratègia europea integrada en matèria d’habitatge, adaptar les normes europees per a les plataformes digitals que estableixin un objectiu europeu d’eradicar les persones sense llar el 2030, combatre els desnonaments i crear mercats d’habitatge inclusius i combatre la discriminació en aquest àmbit.

El comissari de la UE, Nicolas Schmit, va reconèixer el paper clau de les ciutats en la lluita contra la crisi de l’habitatge i en la lluita per evitar les persones sense llar. Va demanar als Estats Membres de la UE que incloguin la renovació d’edificis en els plans de recuperació, estableixin associacions públiques-privades locals i treballin amb la prioritat de l’habitatge per a tothom.

Així doncs ja estem més a prop de garantir mesures polítiques i legislatives europees concretes per afrontar la crisi de l’habitatge i que aquest sigui decent, assequible i accessible per a tothom.

Més informació: REPORT on access to decent and affordable housing for all (europa.eu)

Secure, affordable housing for everyone

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *