Brexit: com ens afecten les noves relacions entre la UE i el Regne Unit?

La Unió Europea i el Regne Unit van acordar la seva futura relació comercial a finals de 2020. Com afectarà a la ciutadania?

El Regne Unit va abandonar la Unió Europea el 31 de gener de 2020. A partir de llavors va començar un període de transició, que es va estendre fins al 31 de desembre del mateix any, pel qual el Regne Unit va continuar aplicant les normes comunitàries, i participant en el mercat únic i en la unió duanera per negociar les futures relacions. L’acord sobre les properes relacions entre la UE i el Regne Unit es va aconseguir al desembre de 2020 després d’intenses negociacions. Tot i que s’aplicarà de manera provisional, encara ha de ser aprovat pel Parlament Europeu perquè pugui entrar en vigor. Els eurodiputats estan examinant el text en les comissions pertinents i han de votar-lo en sessió plenària.

L’acord de retirada que es va prendre a finals del 2019 ja contemplava diverses qüestions, com la protecció dels drets dels ciutadans europeus al Regne Unit i dels britànics que viuen a la UE, els compromisos financers assumits pel Regne Unit com a Estat Membre, així com les qüestions frontereres, especialment a Irlanda.

El 59% de los británicos votaría contra el Brexit en un segundo referéndum  | Economía

Més informació: Brexit: ¿cómo me afectan las nuevas relaciones entre la UE y Reino Unido? | Noticias | Parlamento Europeo (europa.eu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *