El passat diumenge 23 de febrer la vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, va visitar Barcelona i va oferir una conferència a les oficines de la representació de la Comissió a Barcelona, ​​on va abordar diversos temes referents a l’actualitat política i econòmica de la Unió Europea. Aquesta conferència es trobava dins del marc dels “Diàlegs Ciutadans”, una sèrie d’actes i debats que la Comissió va llançar aproximadament fa un any i que ha portat a tots els comissaris i el president, José Manuel Barroso, a recórrer vàries ciutats d’Europa i a reunir-se amb la gent per intercanviar opinions sobre la UE.

Reding es va mostrar optimista pel que fa a la situació econòmica i va assegurar que la sortida de la crisi seria una sortida forta i robusta perquè, segons la comissària, “s’han après moltes lliçons.” Per exemplificar-ho va exposar l’exemple dels bancs i va explicar al públic que si s’està creant una unió bancària que els supervisi de manera independent és perquè aquests han hagut de ser finançats amb diners del contribuent. També es va mostrar satisfeta amb els resultats de la política econòmica i de les reformes de l’Eurozona, que comencen a donar fruits, va dir Reding.

La comissària luxemburguesa també va fer una visita a la inauguració de l’Hospital de Sant Pau després que l’edifici modernista, protegit per la UNESCO, hagi estat rehabilitat i finançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Reding va donar molta importància i rellevància a la cultura compartida pels europeus i l’arquitectura modernista de Catalunya i va declarar innegociables els drets de lliure circulació dels ciutadans, que “han de ser preservats i desenvolupats, no posats en qüestió.”

Viviane-Reding-vicepresidenta-_54401626430_51351706917_600_226


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *