El dijous 6 de març l’Escola d’Enginyeria Tècnica de Terrassa va acollir el debat sobre les eleccions al Parlament Europeu que portava per nom: “Debat amb la ciutadania. Eleccions al Parlament Europeu: una oportunitat per decidir quina Europa volem”. L’acte, organitzat conjuntament pel Consell Català del Moviment Europeu i el Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa, comptava amb dos ponents convidats, Joan Colom, president del Consell Català del Moviment Europeu i Susana Beltrán, professora de Dret Internacional Públic de la UAB. El presentador i conductor de l’acte fou Juan Antonio Gallardo, regidor delegat de Relacions Europees i Internacionals. 

Ambdós ponents van explicar perquè les eleccions del proper 25 de maig són diferents. Entre d’altres motius, segons els convidats a l’acte, la Unió Europea avança cap a la integració i, com a conseqüència, el Parlament Europeu, l’única institució europea elegida per sufragi universal, tindrà la capacitat per primera vegada de triar el nou president de la Comissió Europea, gràcies a les noves competències que li atorga el Tracta de Lisboa. Per tant, els votants podran participar en la decisió de qui pren el relleu de José Manuel Durão Barroso.

Tant Colom com Beltrán van destacar el fet que un 80% de les lleis, normatives, reglaments i directives que afecten a la ciutadania provenen del Parlament Europeu, i que per tant la participació en les eleccions que determinarà la seva composició és molt important.

IMG-20140306-02219

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *