El dia 27 de maig a les 19:00 de la tarda, es va celebrar el dia d’Europa al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa, amb una conferència del Sr. Miguel Ángel Moratinos, exministre d’Afers Exteriors i Cooperació.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va presidir l’acte en el qual l’exministre d’Afers Exteriors i Cooperació va oferir la conferència “Europa, sus nuevos desafíos”.

La presentació del conferenciant va anar a càrrec del regidor de Relacions Internacionals, Juan Antonio Gallardo. A l’acte, també hi van assistir els membres de la Corporació local, socioeconòmics i de la ciutadania. Com a cloenda, un grup d’alumnes de saxòfon del Conservatori municipal de música de Terrassa van intrepretar l’Himne d’Europa.

Prèviament a l’acte, l’Alcalde va oferir una recepció a Moratinos, que va signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

El Dia d’Europa, que se celebra el 9 de maig, commemora el 9 de maig de 1950, quan el ministre francès d’Exteriors, Robert Schumann, va fer la declaració que va originar la creació de l’embrió de la Unió Europea: la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer. Des de l’any 2004, la ciutat de Terrassa a través del Servei de Relacions Europees i Internacionals, per commemorar el Dia d’Europa celebra un acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament, obert a tota la ciutadania, amb la participació d’un conferenciant expert en temes europeus.

MA Moratinos

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *