El Ple municipal va aprovar l’adhesió de la ciutat a la Carta de Màlaga i a la plataforma CAT-MED el passat 29 de maig. Per tant, Terrassa s’afegirà a les 25 ciutats i territoris d’Espanya, França, Itàlia i Grècia que defensen un model de ciutat compacta, sostenible i cohesionada.

La Carta de Màlaga la van signar el 7 de febrer de 2011 els alcaldes i representants institucionals dels territoris socis pel projecte CAT-MED: Màlaga, Sevilla, València, Barcelona, Marsella, la Comunitat del País d’Aix-en-Provence, Roma, Gènova, Turín, Regió d’Àtica i Tesalònica.

La plataforma CAT-MED per a models urbans sostenibles té l’objectiu principal de desenvolupar models urbans sostenibles basats en la ciutat clàssica mediterrània compacta, complexa i on l’escala de vianants marca la proximitat als serveis públics. Desenvolupa un sistema d’indicadors comuns, i treballa el desenvolupament d’una experiència pilot edificatòria, “la manzana verde”, símbol de la cohesió territorial, social i tecnològica, fomentant la participació i el debat ciutadà amb la constitució d’una plataforma de ciutats mediterrànies.

 catmed

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *