El Parlament Europeu ha elegit Jean-Claude Juncker nou president de la Comissió Europea fins al 2019. El polític luxemburguès ha tingut 422 vots a favor, 250 en contra i 47 abstencions. Juncker, de 59 anys, substitueix el portuguès José Manuel Durão Barroso.

Després de la confirmació de Juncker per presidir l’Eurocambra, els estats membres han de nomenar ara els seus candidats per a comissaris. El nou president de la Comissió decidirà en les pròximes setmanes el repartiment de carteres i els diferents comissaris hauran de passar l’examen del Parlament al setembre i a l’octubre.

Jean-Claude-Juncker1

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *