Ida, de Pawel Pawlikowski, guanya el premi Lux del Parlament Europeu

El film polonès amb suport del subprograma MEDIA acaba de rebre el Premi LUX 2014 del Parlament Europeu, guanyant els altres dos films finalistes, també amb suport MEDIA, “Girlhood”, de Céline Sciamma, i “Class Enemy”, de Rok Bicek.

El premi, decidit per votació dels Membres del Parlament Europeu, pretén celebrar la diversitat i la importància social del cinema a Europa. Segons els parlamentaris, Ida és el millor exemple d’aquests valors entre els tres films seleccionats. La història que explica Pawlikowski sobre la vida d’una jove orfe polonesa novícia que es fa adulta quan descobreix la seva identitat real, a través d’una esplèndida i melancòlica fotografia en blanc i negre, ha estat àmpliament vista com una manera de mostrar el passat del continent fent les paus amb el present, i fins i tot amb el futur.

ida_web

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *