No us perdeu!

El dissabte 17 de maig no voldríem que us perdéssiu el MIT’14 perquè no sabeu on es fa. Així que us deixem un petit plànol de quina és la ubicació concreta del mercat d’enguany a l’Avinguda Barcelona de Terrassa.

Mapa 2014

Cliqueu sobre la imatge per veure-la més gran.

Reserva de taules

Ja està obert el període per reservar taules per al Mercat d’Intercanvi de Terrassa, és un mercat totalment gratuït, on pots intercanviar tot el que et fa nosa pel que et pot fer servei.

xapes

Pots venir amb una motxilla o si tens moltes coses demanar-nos una parada.

Per fer la reservar és molt senzill, has de trucar-nos o apropar-te a qualsevol dels centres cívics de la ciutat i facilitar-nos les següents dades:

Nom, cognoms, telèfon de contacte, tipologia d’objectes que portaràs i les taules que preveus que necessitaràs.

http://www.terrassa.cat/Front/final/_YJxQFCkYh8wnNxx4vm5jbeGJabzrXvO1XsdY8AftPlmW7btIrsTu6w

Mercat Menut

Hola famílies, ja estem acabant d’organitzar la 6a edició del MIT així que aneu seleccionant els contes, les joguines i els jocs que voleu intercanviar. Doncs aquest any també comptarem amb el Mercat Menut on tindrem un espai d’esbarjo, reflexió i on hi hauran taules d’intercanvi per al més petits de la casa.

espai menut 3

Ensenya-li que és possible un món sostenible.

Pensa què intercanviaràs al 6è Mercat d’Intercanvi de Terrassa

El proper 17 de maig de 2014, a l’Avinguda Barcelona, celebrarem el 6è Mercat d’Intercanvi de Terrassa; organitzat pel Servei de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics.
A més, dins del mercat i haurà el Mercat Menut, un racó on els infants podran  fer els seus intercanvis i on realitzaran diferents tallers.5è MIT '13

Sota el lema “A mi em fa nosa, a tu et fa servei” podrem aprofitar aquell dia per intercanviar, sense cap cost monetari, objectes que tenim a casa i que no utilitzem, per d’altres que sí ens poden servei. Es una bona fórmula per aconseguir objectes fent un comerç directe, sense haver de pagar res en metàl•lic, que en aquests moments de crisi ens pot anar molt bé. A més, podem relacionar-nos amb d’altres persones que estiguin interessades en aquestes iniciatives.

Així doncs aneu guardant en una caixa les coses que no feu servir (que estiguin en bon ús, eh!) i així el dissabte 17 de maig del 2014 a les 10h a l’Avinguda de Barcelona podreu venir al 6é Mercat d’Intercanvi de Terrassa.

Així que si voleu participar-hi i poder tenir una taula en el mercat, adreceu-vos o poseu-vos en contacte amb qualsevol centres cívic de la ciutat a partir del 7 d’abril i reserveu la vostra taula.
Animeu-vos a participar-hi!! 

On es fa el Mercat?

Enguany el Mercat d’Intercanvi de Terrassa (MIT) es realitza al Parc de Vallparadís, concretament a al Torrent de la Font d’en Sagrera, on es troba l’escenari amb la gran carpa. Pels paradistes que ho necessitin s’ha habilitat de 9 a 10h una entrada al parc per accedir amb cotxe fins la zona del MIT per tal de poder descarregar els objectes que portin. Se’ls facilitarà un distintiu del MIT perquè puguin circular en el tram fins el mercat i a la velocitat màxima de 15km/h, per respectar els vianants del parc. També es podrà accedir a la zona del mercat de 14 a 15h en el moment del desmuntatge. Us adjuntem un mapa de la zona perquè sigui més fàcil identificar aquests llocs d’accés. En el mapa també hi trobareu la ubicació d’un pàrquing gratuït i que està prop d’on celebrarem el MIT i l’accés dels cotxes dels paradistes. (clica sobre el mapa per veure’l més gran)

Si teniu qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres!

Encara hi sou a temps…

Ja ens anem apropant al gran dia, a hores d’ara  ja tenim 52 taules reservades i encara hi sou a temps fins diemcres 15 de maig de demanar la vostra!!

Intentarem mantenir-vos informats en tot moment, fins el dia del Mercat, del nombre total de taules que podreu trobar el dia 18 de maig i els tipus d’objectes que podreu intercanviar.

De moment per anar fent boca hi podreu trobar… aparells de gimnàstica, estris per la llar, llibres, roba i complements, jocs, DVDs, objectes de decoració, electrodomèstics, objectes infantils…

Comença el compte enrera… segur que arribarem a un rècord històric. Tots vosaltres ens ajudareu!!!

Exposició fotogràfica

Com ja sabeu molts de vosaltres, en aquesta edició, que ja és la cinquena, inclourem una exposició fotogràfica al Centre Cívic Alcalde Morea durant la setmana del 8 al 20 de maig, que estarà integrada per un total de 20 fotografies que mostren aquesta meravellosa experiència vinculada a edicions anteriors.

Com a novetat d’aquest any us volem fer una proposta fotogràfica. Us preguntareu… i de què es tracta, oi? Molt senzilla, durant el dia del Mercat segur que la majoria de vosaltres voldreu recollir alguns moments de la jornada, i que millor que fer-ho amb una foto, ja diuen que una imatge val més que mil paraules… doncs bé, que us sembla si un cop fetes ens les feu arribar al nostre blog acabat de néixer per tal de penjar-les i poder-les compartir amb tothom que va gaudir d’aquesta experiència?

Taller de costura solidari

En aquesta edició del MIT i com a novetat trobarem la participació especial del Taller de Costura Solidari de l’Associació de Veïns del barri de Montserrat. Des de l’Associació de Veïns fa més d’un any que porten a terme un projecte solidari que consisteix en arreglar roba a canvi d’aliments que van destinats al Rebost, enguany els trobarem al mercat i podreu deixar roba a canvi de oli, llet, galetes, brou, farina o sucre, la Carmen Cazorla i la Enriqueta Bravo us la repararan i us la deixaran com a nova! Aneu preparant la cistella i la roba, que us esperen.

El Banc del Temps al MIT!

Una edició més gaudirem de la presència del  Banc del Temps (BT) en el Mercat d’Intercanvi de Terrassa (MIT). El BT és una xarxa d’intercanvi de temps entre diferents persones per donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis de manera puntual.

El BT funciona sense diners, la unitat d’intercanvi és el temps: l’hora. Una persona diposita unes hores del seu temps oferint un servei que dóna a altres persones. A  canvi, pot demanar temps per resoldre algunes necessitats diàries o ampliar els seus coneixements o habilitats. Cada  persona disposa d’un talonari personal de temps, que utilitzarà en el moment de pagar el servei. Tots els coneixements i habilitats tenen el mateix valor. Ja són gairebé a prop de 200 persones, al MIT trobareu la possibilitat de inscriure-vos i començar a inetrcanviar coneixements: hi haurà grups de conversa d’idiomes (català, castellà, anglès i francès), aprendre a fer punt de mitja i ganxet, classes de xarxes socials, etc. 

https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7462

Noves formes de consum

El proper 16 de maig a les 19:30h al Centre Cívic Avel·lí Estranger organitzem un videoforum i xerrada sobre consum responsable i la necessitat de repensar una societat de compra compulsiva.

Aquesta activitat és una de les que hem preparat amb el Grup Promotor del MIT com a acte que es suma al Mercat d’Intercanvi de Terrassa del dia 18 de maig.

Hem convidat a la Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela per a que ens expliquin el seu projecte i d’altres que puguin conèixer, i per entre tots/es poder parlar sobre el documental “Comprar, tirar, comprar”, de Cosima Dannoritzer, que il·lustrarà l’explicació dels companys de la “Coope”.

Us convidem a participar en aquest interessant visionat i debat!!