Per què un Mercat d’Intercanvi?

El Mercat d’Intercanvi de Terrassa és un espai, un mercat en el que les transaccions no es fan amb Diners sinó amb objectes als quals cadascú li posa el valor que considera que té.
 
Amb aquesta activitat volem fer pensar i reflexionar sobre el consum responsable en un moment en què la societat està immersa en la cultura del “comprar, usar i llençar”.
 
L’objectiu del mercat es podria resumir en la següent frase: A mi em fa nosa…a tu et fa servei. El mercat és un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que en canvi poden seguir donant servei a algú altre. Del que es tracta és d’intercanviar bens i/o productes de consum sense requerir diners per fer efectiu l’intercanvi.
 
La idea de l’intercanvi d’objectes és la de poder fer realitat un comerç sense diners recuperant formes oblidades d’economia, promovent la cultura de l’intercanvi com una alternativa al consumisme i, alhora, com una forma de reciclatge i reutilització dels objectes que comporta avantatges ambientals, econòmics i socials. 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *