Iniciem el nou curs amb el THAO

Encetem el curs 2013-14, el segon curs d’implementació del programa THAO a la ciutat de Terrassa.

Com ja sabeu, el programa contempla el desenvolupament d’activitats en diversos àmbits i recursos comunitaris (escola, família, serveis sanitaris, espais esportius, biblioteques, restauració col·lectiva, mercats…), de manera que posa èmfasi en la implicació comunitària per tal d’incrementar la possibilitat que nenes i nenes puguin dur a terme conductes saludables.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, durant el curs passat un total de 18 centres d’educació primària de la ciutat van participar en el desenvolupament d’aquest programa. L’objectiu que perseguíem era donar a conèixer el programa a tota la comunitat educativa, i explorar, tots plegats, les oportunitats que aquest programa ens oferia. Un cop feta la valoració amb els centres participants, podem dir que el programa ha estat molt ben acceptat, i que en molts centres ha servit per dinamitzar moltes activitats amb propostes noves i atractives per a nenes i nenes.

Aquest curs volem donar un pas més en el desenvolupament del programa, i els objectius que ens plantegem són: incrementar el nombre de centres de primària, ampliar  la oferta a les escoles bressols i reforçar la participació comunitària, mostrant a la comunitat i fent-la participar del treball que es fa des de l’escola.

Per aconseguir aquests objectius, als centres que participeu en el programa THAO us proposem les següents activitats:

–         Implementació a l’aula de les activitats de temporada: la varietat mediterrània i el producte de proximitat, amb el lema de: Nyam, Nyam menja’t l’hort a mossegades., proposades en les fitxes pedagògiques adreçades a cada cicle.

–         Durant el curs  és treballarà una subtemporada: l’activitat física, amb les propostes i materials que ens farà arribar la Fundació thao.

–         Celebració del dia thao, coincidint amb el Dia mundial de la salut (7 d’abril) amb 2 propostes concretes d’activitats:  Concurs de fotografia sobre els hàbits saludables i  Descoberta del valor salut en el meu barri. En les que esperem la participació de l’escola, i molt especialment  de l’AMPA.

–         Recolzament del treball a l’aula amb les activitats que us oferim mitjançant la guia del PAME: taller d’esmorzar saludable i Aprendre a menjar bé.

–         Supervisió del menú escolar, per tal de valorar si és equilibrat i saludable, seguint els criteris del “Programa de Revisió de Programacions de Menús Escolars, (PREME)”, dels departaments de salut i ensenyament.

Paral·lelament, per reforçar el caràcter comunitari del programa, desenvoluparem activitats en els següents àmbits:

–         Serveis sanitaris

–         Biblioteques

–         Esports

–         Mercats

–         Dia Mundial de la Salut

Us desitgem un bon curs 2013-14!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Iniciem el nou curs amb el THAO

Encetem el curs 2013-14, el segon curs d’implementació del programa THAO a la ciutat de Terrassa.

Com ja sabeu, el programa contempla el desenvolupament d’activitats en diversos àmbits i recursos comunitaris (escola, família, serveis sanitaris, espais esportius, biblioteques, restauració col·lectiva, mercats…), de manera que posa èmfasi en la implicació comunitària per tal d’incrementar la possibilitat que nenes i nenes puguin dur a terme conductes saludables.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, durant el curs passat un total de 18 centres d’educació primària de la ciutat van participar en el desenvolupament d’aquest programa. L’objectiu que perseguíem era donar a conèixer el programa a tota la comunitat educativa, i explorar, tots plegats, les oportunitats que aquest programa ens oferia. Un cop feta la valoració amb els centres participants, podem dir que el programa ha estat molt ben acceptat, i que en molts centres ha servit per dinamitzar moltes activitats amb propostes noves i atractives per a nenes i nenes.

Aquest curs volem donar un pas més en el desenvolupament del programa, i els objectius que ens plantegem són: incrementar el nombre de centres de primària, ampliar  la oferta a les escoles bressols i reforçar la participació comunitària, mostrant a la comunitat i fent-la participar del treball que es fa des de l’escola.

Per aconseguir aquests objectius, als centres que participeu en el programa THAO us proposem les següents activitats:

–         Implementació a l’aula de les activitats de temporada: la varietat mediterrània i el producte de proximitat, amb el lema de: Nyam, Nyam menja’t l’hort a mossegades., proposades en les fitxes pedagògiques adreçades a cada cicle.

–         Durant el curs  és treballarà una subtemporada: l’activitat física, amb les propostes i materials que ens farà arribar la Fundació thao.

–         Celebració del dia thao, coincidint amb el Dia mundial de la salut (7 d’abril) amb 2 propostes concretes d’activitats:  Concurs de fotografia sobre els hàbits saludables i  Descoberta del valor salut en el meu barri. En les que esperem la participació de l’escola, i molt especialment  de l’AMPA.

–         Recolzament del treball a l’aula amb les activitats que us oferim mitjançant la guia del PAME: taller d’esmorzar saludable i Aprendre a menjar bé.

–         Supervisió del menú escolar, per tal de valorar si és equilibrat i saludable, seguint els criteris del “Programa de Revisió de Programacions de Menús Escolars, (PREME)”, dels departaments de salut i ensenyament.

Paral·lelament, per reforçar el caràcter comunitari del programa, desenvoluparem activitats en els següents àmbits:

–         Serveis sanitaris

–         Biblioteques

–         Esports

–         Mercats

–         Dia Mundial de la Salut

Us desitgem un bon curs 2013-14!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *