Guia d’alimentaci贸 de 0 a 3 anys


recomanacions-alimentacio-03-2016L鈥橝g猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya (ASPCAT) va presertar l’11 de maig l鈥檃ctualitzaci贸 de la guia Recomanacions per a l鈥檃limentaci贸 en la primera inf脿ncia (de 0 a 3 anys), que t茅 per objectiu millorar la qualitat de l鈥檃limentaci贸 dels infants i el seu desenvolupament.

Les principals novetats s贸n el calendari d鈥檌ncorporaci贸 de nous aliments; la recomanaci贸 de respectar la sensaci贸 de gana i sacietat dels infants, i la d鈥檌ncorporar preparacions diferents dels triturats, oferint alguns aliments s貌lids, aixafats o a trossets, segons l鈥檈dat.

La Guia s鈥檋a actualitzat renovant els continguts del document original editat el 2009 pel Departament de Salut i d鈥檃cord amb les 煤ltimes evid猫ncies cient铆fiques. El document desgrana, a m茅s, les particularitats en funci贸 de l鈥檈dat. Aix铆, assenyala que la llet materna de forma exclusiva, o en el cas que no sigui possible la llet adaptada, cobreix les necessitats energ猫tiques i nutricionals fins als 6 mesos, i a partir d鈥檃leshores cal anar incorporant nous aliments de forma progressiva adaptant-se, tamb茅, al desenvolupament psicomotor i a l鈥檌nter猫s de l鈥檌nfant.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *