Els nostres sistemes estan monitoritzats constantment per assegurar que es troben en funcionament. No obstant això, principalment per als serveis webs orientats al ciutadà o en general fora d’horari laboral, no tenim el retorn de l’usuari que ens permetria avaluar la seva satisfacció a l’hora d’utilitzar els nostres serveis.

Per aquesta raó, després d’un procés de prova al llarg d’alguns mesos, hem posat en funcionament un servei que ens permet replicar de forma automàtica l’activitat de l’usuari dels nostres serveis webs i ens proporciona informació objectiva del resultat d’aquests accessos.

La plataforma ISM (Internet Service Monitor) està ubicada en un equip fora de la nostra xarxa, es comunica amb Internet mitjançant una línia ADSL i accedeix de forma repetitiva a un conjunt  de tests que tenim programats. De cadascun d’aquests accessos obtenim informació relativa a disponibilitat, temps de càrrega i visualització de les pàgines i errors.

A dia d’avui, amb l’inici del servei, hem programat els següents tests que es realitzen de manera repetitiva, com a mínim, 4 vegades per hora, les 24 hores del dia i 7 dies a la setmana:

  • Plana web principal de l’Ajuntament (www.terrassa.cat)
  • Plànol de la ciutat
  • Tràmits (càrrega de formularis)
  • Tràmits (documentació)
  • Cercador ISAC 6.0
  • Oferta pública d’ocupació
  • Base de dades corporativa Oracle
  • OWA (accés al correu corporatiu des de l’exterior)
  • UTINC (accés al portal del corporatiu UTINC des de l’exterior)

La plataforma proporciona gràfiques de la evolució de tots els tests definits, així com llistats d’errors i la possibilitat d’enviar alarmes personalitzades en funció dels errors obtinguts. Actualment tenim definides deu alarmes que provoquen l’enviament de correus electrònics a diferents tècnics o serveis gestionats del servei de Tecnologia.S’ha elaborat un roadmap per anar incrementant els serveis a monitoritzar en funció de la seva criticitat i importància, que es desplegarà al llarg de les pròximes setmanes.

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *