Del 2 al 13 de maig s’està realitzant la preinscripció a les escoles bressol de la nostra ciutat. Des de l’any passat  el procediment  ha estat objecte de revisió i millora per tal d’estalviar l’aportació de documentació a la ciutadania. La interoperabilitat ha estat la clau que ens ha permès la simplificació documental, amb la consulta de dades a través del Via Oberta de la plataforma EACAT del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya.El procés de preinscripció i admissió d’infants als centres sostinguts amb fons públics estableix uns criteris i barems per a l’accés a les places ofertes. L’acreditació de les situacions puntuables i informar del barem es fa en el mateix moment de presentar la sol·licitud de preinscripció. D’aquesta manera la persona coneix de forma immediata la seva puntuació i queda a l’espera de la publicació de la relació definitiva d’aspirants.

Aquest procés àgil i transparent, l’hem millorat amb la substitució d’alguns documents i mitjançant la consulta de les dades a les administracions públiques a través del Via Oberta de la plataforma EACAT, que el personal del servei d’escoles bressol consulta en el mateix moment de rebre la sol·licitud i prèvia autorització de les persones interessades. D’aquesta manera s’eliminen errors derivats de treballar en backoffice, recollida de dades mal feta i a més, agilitzem el procés, facilitant informació al moment al sol·licitant i descarregant de tasques internes de poc valor afegit.

L’autorització de la consulta de dades a altres administracions per la preinscripció d’escoles bressol recull:

  • Consulta a la Tresoreria de la Seguretat Social per comprovar que treballen tots dos progenitors/tutors o un de sol progenitor/a en el cas de famílies monoparentals, o que la mare està en situació de baixa maternal.
  • Consulta al Departament de Benestar Social i Família del Títol de Família Nombrosa.
  • Consulta al Departament de Benestar Social i Família del certificat del reconeixement de discapacitat de la persona que al·legui aquesta condició.
  • Consulta del nivell de renda a l’Agència Tributària.
  • Consulta de la inscripció al SOC de les persones que estan en atur i si són perceptores de prestacions.
Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *