L’Ajuntament de Terrassa dotarà d’una xarxa wifi a 40 espais municipals, 31/08/2010

La regidora de Sistemes d’Informació i Atenció Ciutadana, Isabel Quintana, ha presentat aquest divendres el projecte “Terrassa PuntWifi”, que permetrà als ciutadans accedir a Internet des de quaranta punts diferents distribuïts per la ciutat.

La xarxa sense fils amb protocol Wi-Fi arribarà a casals cívics, a edificis de serveis administratius municipals i, el més destacat, als principals parcs de la ciutat: el de Sant Jordi i el de Vallparadís, a més d’altres espais com el recinte de la Seu d’Ègara o el Vapor Universitari. En un principi, la intenció era dotar un total de 32 espais de wifi, però l’oferta de l’empresa terrassenca Indigo, guanyadora del concurs públic, ha permès ampliar aquest nombre fins a 40. L’import és de 155.445,42 euros, inclòs dins del FEOL.

Aquest servei, que es començarà a implantar l’1 de setembre i que es finalitzaria a finals d’any, ha de permetre de forma conjunta l’accés a Internet dels ciutadans i dels treballadors dels mateixos equipaments. L’accés, lliure i gratuït, complirà amb els requeriments de la CMT: un grup tancat d’usuaris (s’hauran de donar d’alta al PuntXarxa de manera gratuïta, com a màxim a la tercera sessió), sessions limitades (d’una hora) o ample de banda màxim. L’horari del servei serà el mateix que el de l’equipament; en el cas del Parc de Vallparadís, en ser un espai obert dia i nit, el wifi estarà disponible les 24 hores. A més, en els equipaments que ho permetin, s’instal·laran mobles amb endolls per poder treballar dues persones a peu dret amb el portàtil, com als aeroports.

La regidora de Sistemes d’Informació i Atenció Ciutadana, Isabel Quintana, valora molt positivament el nou projecte i creu que és “un pas més per evitar l’escletxa digital”, perquè “Internet encara no és un servei universal”. Segons ha explicat, aquesta era una de les prioritats del Pla de mandat 2007-2011.

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *