L’Ajuntament de Terrassa ha obtingut la qualificació d’excel·lent en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) del 2010, que s’ha fet públic el 20 de juliol. L’índex mesura el nivell de transparència de les webs dels 110 ajuntaments més grans d’Espanya a partir d’un conjunt de 80 indicadors, dividits en cinc àrees. Terrassa ha aconseguit una puntuació de 91,3 de transparència global, sobre un màxim possible de 100, i s’ha situat en la posició número 4 del rànking de les ciutats catalanes i en el setzè lloc de la classificació de municipis espanyols.

L’Ajuntament de Terrassa obté la màxima puntuació possible en dues de les àrees en què es divideix l’estudi: en contractacions de serveis i en matèries d’urbanisme i obres públiques (un 100 sobre 100 en ambdues). Destaca també l’elevada puntuació obtinguda en l’àrea de transparència econòmico-financiera , on s’assoleix una nota de 94,7 sobre 100.

Aquesta és la tercera edició de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments. Enguany Terrassa ha millorat la puntuació obtinguda respecte al 2009, quan va aconseguir una nota de 86,3 i el lloc 20 al rànking dels municipis espanyols. El 2008, la nota assolida va ser un 61,9, i la classificació en el rànking va ser al lloc número 28.

L’Índex de Transparència dels Ajuntaments és un informe elaborat anualment per Transparència Internacional, una organització no governamental dedicada a combatre la corrupció.

Més informació: Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2010

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *