Dins dels àmbits d’actuació del Pla director Smart City Terrassa es troben la Guia d’Activitats i Serveis Educatius i el projecte Sentilo Terrassa.

Sentilo_Kids_castella-1Per aquest curs escolar 2015-2016 ha estat organitzada una nova activitat anomenada Sentilo for Kids que té com a objectiu implicar alumnes de secundària amb les fites i interessos de la ciutat mitjançant un projecte que ajudarà a la difusió dels beneficis i el coneixement de les tecnologies vinculades a les Smart Cities com és el cas de la plataforma Sentilo.

El projecte consta de dues fases, en la primera fase es realitzarà la construcció d’una maqueta de ciutat amb diversos sensors que transmeten les seves dades a la plataforma Sentilo Terrassa. En una segona fase, la maqueta resultant es farà servir per una nova activitat sobre Sentilo Terrassa i Smart City dirigida a alumnes de primària pel curs següent. S’està valorant de manera coordinada la possibilitat que aquests futurs tallers puguin realitzar-se pels propis alumnes participants a Sentilo Terrassa for Kids.

Dins la primera fase del projecte s’han rebut les memòries tècniques de dues escoles: Escola Sant Domènech Savi (Salesians) coordinada per David Laje i Centre Educatiu Vedruna Vall (Vedruna) coordinada per Miquel Blanco. Donada la qualitat i la complementarietat d’ambdues, i els pressupostos implicats, s’han pogut premiar les dues i per tant sufragar les despeses de construcció de les maquetes indicades a les memòries.

Els centres l’han pogut reflectir dins del seu projecte curricular i han manifestat el seu desig d’una certa continuïtat amb projectes d’aquesta índole donada tant la transversalitat d’habilitats requerides com el retorn en formació per desenvolupar professions relacionades amb les TIC.
Durant els propers mesos els alumnes junt amb els seus coordinadors duran a terme la construcció de les maquetes i la connexió a la plataforma Sentilo Terrassa amb el suport de l’Ajuntament i de la informació confeccionada per la pròpia comunitat de Sentilo per sensors controlats des d’Arduino o des de Raspberry Pi.

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *